Automoto
SPORTOVI
Automoto
Talijan se vraća

MotoGP: Lorenzo otvorio sezonu pobjedom, Rossi drugi

Na startu nove MotoGP sezone, Velikoj nagradi Katara, pobjedu na stazi Losail slavio je aktualni svjetski prvak Španjolac Jorge Lorenzo...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vozač Yamahe stazu je prošao u vremenu 42:39.802 i tako stigao do 24. pobjede u elitnoj klasi. Drugo mjesto osvojio je njegov novi momčadski kolega Valentino Rossi, koji je u završnici utrke uspio prestići dvojicu Hondinih vozača Danija Pedrosu i Marca Marqueza.

Borba deveterostrukog svjetskog prvaka, koji je krajem prošle sezone okončao dvogodišnji neuspješan "brak" sa Ducatijem, sa Hodninim vozačima obilježila je završnicu, a Talijan je iz nje izašao kao pobjednik.

Lorenzo je na startu uspio zadržati najbolju startnu poziciju i odjurio je prema naprijed, te njegovo vodstvo nije dolazilo u pitanje, dok je Rossija rana pogreška koštala pada na sedmo mjesto. Rossi i Marquez vodili su bitku za drugo mjesto do kraja, ali je na kraju Talijan završio na višoj stepenici, dok je prošlogodišnji svjetski prvak iz Moto 2 klase u debitantskoj utrci u MotoGP klasi završio na trećem mjestu.

''Znao sam da će biti komplicirano. Sretan sam što se Valentino vratio na drugo mjesto, to je dobro za Yamahu'', rekao je aktualni svjetski prvak Lorenzo nakon utrke.

Rossi, deveterostruki svjetski prvak, bio je oduševljen osvojenim drugim mjestom u povratničkoj utrci za Yamahu nakon dvije mučne sezone u Ducatiju.

''Bilo je jako zabavno, a mislim da je drugo mjesto bio moj maksimum danas. Jorge je bio savršen, a ja sam na početku napravio pogrešku s Pedrosom. Želio sam ovaj podij i to je bio moj cilj još od studenog prošle godine. Motocikl je bio fantastičan'', komentirao je Rossi.

Sljedeća utrka u kalendaru Svjetskog MotoGP prvenstva je VN SAD-a 21. travnja.(TS)

MotoGP, VN Katara, rezultati:
1. Jorge Lorenzo (Špa / Yamaha) 42:39.802
2. Valentino Rossi (Ita / Yamaha) 42:45.792
3. Marc Marquez (Špa / Honda) 42:46.003
4. Dani Pedrosa (Špa / Honda) 42:49.275
5. Cal Crutchlow (VB / Yamaha) 42:58.566
...
Moto2, rezultati:
1. Pol Espargaro (Špa / Tuenti HP 40 Kalex ) 40:31.782
2. Scott Redding (VB / Marc VDS Racing Team Kalex ) +0.844
3. Takaaki Nakagami (Jap / Itatrans Racing Team Kalex ) +12.098
...
Moto 3, rezultati:
1. Luis Salom (Špa / Red Bull KTM) 38:26.859
2. Maverick Vinales (Špa / Team Calvo KTM) +0.417
3. Alex Rins (Špa / Estrella Galicia KTM) +0.423

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider