Automoto
SPORTOVI
Automoto
Lani su bili odlični

Predstavljen prvi bolid Formule 1 za novu sezonu: Ovo je stroj slavne momčadi

Bliži se početak nove sezone oktanskog cirkusa i ljubitelji ovog sporta su na iglama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prva momčad koja je predstavila bolid za novu sezonu Formule 1 je McLaren, koji je javnost upoznao sa svojim MCL35M.

U svojoj bazi u Wokingu, McLaren je predstavio bolid i novu vozačku postavu. Lando Norris je vozio za njih i prošle godine, a umjesto Carlosa Sainza koji je prešao u Ferrari, priključio im se Daniel Ricciardo.

Od Ricciarda i Norrisa se očekuje da (barem) pokušaju obraniti izvrsno treće mjesto koje je McLaren osvojio prošle sezone. No, bit će im vraški teško, jer lani su iza sebe ostavili i Racing Point (ovogodišnji Aston Martin) i Renault i Ferrari - tri momčadi koje će također s velikim ambicijama ući u ovu sezonu.

"McLarenov bolid iz 2021. manje je jasno poveza s prethodnikom iz 2020. godine nego što je to slučaj u bilo kojoj drugoj momčadi, zahvaljujući prebacivanju s Renaulta na Mercedes za pogonsku jedinicu. Slijedom toga, izvršene su i promjene na njegovoj šasiji. Imaju potpuno novu karoseriju, ali to i nije neko iznenađenje jer će se sve momčadi težiti tome da smanje silu koja djeluje na stražnje gume", komentirao je Mark Hughes, tehnički ekspert Formule 1.

McLaren je jedna od najuspješnijih momčadi u povijesti Formule 1, sa čak 12 vozačkih i osam konstruktorskih naslova prvaka. Njihovi vozači su ostvarili 182 pobjede na utrkama, ali posljednja je stigla sad već daleke 2012. na Velikoj nagradi Brazila.

Nova sezona Formule 1 trebala bi započeti 28. ožujka utrkom za Veliku nagradu Bahreina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider