Automoto
SPORTOVI
Automoto
potpuni kaos

Verstappen komentirao ludu utrku u Australiji: "Puno stvari koje su se dogodile u zadnjih pola sata teško je razumjeti"

Max Verstappen (Red Bull) pobijedio je na Velikoj nagradi Australije u Formuli 1

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nizozemac Max Verstappen (Red Bull) pobijedio je na Velikoj nagradi Australije u Formuli 1, voženoj na stazi Albert Park u Melbourneu, iako je u 48, krugu izletio sa staze.

Gradu Melbourneu sam učinio uslugu i pokosio im malo više trave, kazao je vozač Red Bulla Verstappen, koji je dodao da je imao jako dobar tempo na utrci Formule 1 u Australiji, te da je sretan zbog prve pobjede u toj zemlji.

Formula 1 VIDEO Potpuni kaos u Australiji: Verstappen slavio poslije neviđene drame na kraju utrke divider

Verstappen je u Australiji upisao 37. pobjedu u karijeri, a utrku su obilježili incidenti i prekidi. Prvi prekid dogodio se u devetom krugu, nakon što je Alexander Albon iz Williamsa izletio sa staze, dok je utrka po drugi put prekinuta tri kruga prije kraja, kada je Kevinu Magnussenu iz Haasa pukla guma, koja je potom završila na stazi. Ni nakon novog starta nije moglo proći bez incidenata, pa je utrka po treći put prekinuta, a nakon dvadesetak minuta pauze vozači su zadnji krug vozili iza sigurnosnog vozila.

Krenuo s pole positiona, ali...

Max je utrku započeo s pole positiona, ali je ubrzo izgubio pozicije od vozača Mercedesa Lewisa Hamiltona i Georgea Russella.

"Imao sam jako loš start i bio sam oprezan - imao sam puno za izgubiti, a oni su imali puno za dobiti. Mislim da je tempo bolida bio brz, čekali smo da se DRS otvori. Što se tiče crvenih zastava - prvo razumijem, ali ovo drugo baš i ne”, dodao je dvostruki uzastopni svjetski prvak.

Hamilton, Verstappen i Leclerc (skroz desno) Procurilo koliko zarađuju vozači u Formuli 1: Najplaćeniji će u 2023. uzeti 50 puta više od najslabije plaćenog divider

Nizozemac je u 48. krugu pri uvjerljivom vodstvu na trenutak izletio sa staze, no to ga nije spriječilo u pobjedi.

"Gradu sam učinio uslugu i pokosio im malo više trave... Sjajno je pobijediti ovdje, moja prva pobjeda ovdje, i jako sam sretan," rekao je Verstappen.
Drugo mjesto pripalo je vozaču Mercedesa Lewisu Hamiltonu koji je istaknuo kako mu je ovo najbolji trkaći vikend ove sezone.

"Bila je to luda utrka. Veliko hvala svima u Australiji i Melbourneu. Imao sam najbolji tjedan. Vrijeme je bilo fantastično. Ova staza i grad nastavljaju prikazivati ​​sjajnu predstavu", rekao je sedmerostruki svjetski prvak. Hamilton se osvrnuo i na odustajanje svog momčadskog kolege Russella, čiji se bolid zapalio.

"Stvarno nesreća za Georgea danas, moramo to ispitati. Naša je pouzdanost općenito bila vrlo dobra", rekao je, dodajući da se još uvijek nije "povezao" s automobilom.

Sergio Perez Verstappen starta prvi u Australiji i ima širom otvorena vrata prema novoj pobjedi divider

Teško objašnjiv start i kraj utrke

Do 101. pobjedničkog postolja stigao je vozač Aston Martina Fernando Alonso koji je rekao da je teško razumjeti neke stvari u samoj utrci.

"Danas smo imali rollercoaster. Puno stvari koje su se dogodile na početku i u zadnjih pola sata bilo je teško razumjeti... Prva crvena zastavica nam je pomogla jer su George i Carlos (Sainz) otišli u boks, ali druga nam nije pomogla.Pravi smo sretnici, treća i četvrta pozicija za momčad su nevjerojatan tjedan," rekao je 41-godišnji vozač, dodavši kako nakon tri treća mjesta želi barem jednodrugo poziciji u nastavku sezone.

U generalnom plasmanu vodi Verstappen sa 69 bodova, drugi je njegov kolega Sergio Peres sa 54, a treći Alonso sa 45 bodova. Sljedeća utrka je 30. travnja, za VN Azerbajdžana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider