Automoto
SPORTOVI
Automoto
"vidjet ćemo je li mu mjesto u f1"

Hrvat koji je pobjeđivao Schumachera otkrio detalje o slavnoj obitelji: ''Uvijek su bili skromni''

Dok je bio u počecima karijere, Mick Schumacher redovito je gledao u leđa jednom hrvatskom vozaču...

Sezona Formule 1 je završila, a u idućoj će u jedan od bolida sjesti Mick Schumacher, sin legendarnog Michaela. 21-godišnji Mick vozit će za momčad Haasa, a prije osam godina, kada je još bio klinac vozio je karting i protiv jednog Hrvata nije imao šanse. On je Martin Kodrić, tvornički vozač Mclarena u utrkama GT automobila.

Karijera Michaela Schumachera, velikog njemačkog prvaka u Formuli 1 trajala je od 1991. do 2012. godine. Od iduće će sezone Formula 1 imati novog Schumachera, Michaelovog sina Micka koji među velike dečke dolazi iz Formule 2.

''To je zaista bio san o kojem sam oduvijek sanjao, a sad se napokon i ostvario, tako da sam stvarno jako, jako sretan i emotivan, pa se tome jako radujem'', rekao je Mick.

Kada je Michael završio karijeru Mick, je imao 13 godina i tada se u kartingu natjecao s jednim Samoborcem, Martinom Kodrićem koji danas vozi GT utrke. Dvije godine stariji Kodrić lako ga je pobjeđivao.

gol expired Pogledajte ludu završnicu utakmice: Nevjerojatne obrane Nizozemke razveselile su Hrvatsku, Njemice će ju sanjati divider

''Uvijek su bili skromni. Njegov otac je na većinu karting utrka dolazio s njim. Dolazili su s kamperom i uvijek su se držali po strani. Mick je čak vozio i s prezimenom njegove majke da ne bi skretali pozornost medija na sebe'', prisjeća se Kodrić.

Nakon oca Michaela i strica Ralfa, Mick postaje treći Schumacher u Formuli 1. Vozit će za momčad Haas.

''Nije mi iznenađenje da je došao do Formule 1. Kao i mnogi drugi, mislim da mu je prezime Schumacher olakšalo da dođe do ovdje, ali to ne osporava njegov talent i koliko je dobar. Mislim da će se sljedeće godine pokazati je li mu tu mjesto ili nije.''

gol expired Navijači Austrije oprostili se od Otta Barića: Posvetili su veliki transparent hrvatskoj legendi divider

Kroz povijest Formule 1 bilo je mnogo kombinacija očeva i sinova. Neki su bili vrlo uspješni, poput Grahama Hilla koji ima dva naslova svjetskog prvaka iz 60-ih godina prošlog stoljeća, a njegov sin Damon jedan iz 1996. Gilles Villeneuve otac je slavnog Jacquesa, bivšeg svjetskog prvaka, a u oktanskom su se cirkusu oprobali i Keke i Nico Rosberg.

''Mislim da činjenica da je Michael u vrlo teškom stanju je Micku sigurno dala dodatan motiv da vozi, da se bori za njega i da mu pokaže i da Michael negdje duboko u sebi bude ponosan na njega'', smatra Kodrić.

Hoće li uspjeti biti barem približno uspješan poput oca pokazat će vrijeme. No bit će jako lijepo čuti prezime Schumacher u Formuli 1 nakon toliko godina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider