Automoto
SPORTOVI
Automoto
zaradio frakturu kosti

Lorenzo poludio na Marqueza: "Uništio mi je utrku i stopalo. Nije ga bilo briga za mene"

Ostali su repovi nakon MotoGP utrke u Aragonu, na kojoj je slavio domaći dečko Marc Marquez, a ispao Jorge Lorenzo.

Jorge Lorenzo ispada iz utrke (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Marc Marquez slavio je na domaćoj MotoGP utrci, Velikoj nagradi Aragona, no još će se pričati o njegovu agresivnom ulasku u prvi zavoj, zbog kojeg je, kako sam tvrdi, ispao Jorge Lorenzo i ozlijedio stopalo. Ni 20-ak sekundi nakon što je krenula utrka uslijedio je prvi zavoj u kojem je Lorenzo otišao široko, ali je i Marquez koji mu je ušao u putanju, nakon čega se Lorenzov motor podigao i zbacio ga pored staze.

Iako to nije bio veliki "grijeh" kao što to Marquez često zna napraviti zbog svoje agresivne vožnje, Lorenzo smatra da je njegov budući timski kolega sebično ušao u zavoj i da je zbog njega izgubio priliku boriti se za bodove.

"Na snimci se možda vidi da sam ušao prebrzo u zavoj, previše sam se nagnuo i da sam zato ispao. No ja smatram da sam ušao u normalnoj liniji, kao što to radim u posljednjih sedam godina ovdje u Aragonu, i vidio sam Marca kako vrlo agresivno dolazi i ne skreće, već ide ravno prema meni. Vidjeli ste kako je široko završio. Kada me vidio da sam tamo, nije me htio propustiti u zavoju, pa mi nije preostalo ništa drugo nego da odem u prašni dio staze", ispričao je Lorenzo.

"Marc mi je uništio utrku, uništio mi je stopalo, uništio mi je mogućnost da pobijedim na utrci i vjerojatno mi je uništio iduću utrku na Tajlandu. Nije me želio pustiti da uđem u zavoj jer ga nije bilo briga. On je samo želio odraditi svoj zavoj, kasno je kočio i nije razmišljao o izlasku iz zavoja, već samo da u njega uleti. Nije razmišljao o mojoj liniji", zaključio je Lorenzo.

Španjolski vozač prevezen je u bolnicu, gdje su mu rekli da mu je dislociran palac te da je pretrpio frakturu druge metatarzalne kosti u stopalu.

Marquez, vodeći čovjek u ukupnom poretku, nije vidio ništa sporno kod svoga poteza.

"Nisam vidio da je ispao iz utrke. U prvi sam zavoj ušao vrlo brzo, otišao sam široko, no to je opasnost ove staze. Ako odete u prašni dio, lako je izgubiti kontrolu i ispasti", kazao je Marquez.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider