Automoto
SPORTOVI
Automoto
ZA SVE JE KRIVA SESTRA

Lewis Hamilton opravdao svoj izbor: "Batinama sam natjeran da postanem navijač Arsenala"

Interes Lewisa Hamiltona za kupnju Chelseaja izvukao je u javnost njegovu privržanost Arsenalu.

Lewis Hamilton (Foto: Afp)

Velikom popisu zainteresiranih za kupnju Chelseaja od jučer se pridružio Lewis Hamilton. Naime, on je najavio uložiti deset milijuna dolara u konzorcij koji je već izrazio otvoreni interes za akviziciju još uvijek aktualnog nogometnog prvaka Europe.

To je britanskim medijima postalo posebno zanimljivo iz razloga što je Hamilton poznat kao navijač Arsenala. Barem se tako uvijek izjašnjavao.

Na isto su mnogi brzo reagirali, između ostalog i njegov najveći konkurent Max Verstappen. On je izjavio kako kao navijač PSV-a nikad ne bi kupio Ajax te da ne razumije Lewisove namjere.

U Italiji nije mogao pobjeći od te teme

37-godišnji Hamilton dobio je priliku o tome se izjasniti tijekom konferencije za medije pred ovotjedni nastup na Grand Prixu u Imoli. Nogomet je u Italiji uvijek tema broj 1 pa ne treba čuditi da se malo skrenulo i na taj sport.

gol expired Lewis Hamilton i Serena Williams dio velikog konzorcija koji želi kupiti Chelsea divider

"Želim to napraviti. Nogometni sam fan otkako sam bio dijete, igrao sam ga od četvrte do 17. godine. Svake godine sam igrao za školsku momčad, a i bio sam na velikom broju utakmica", rekao je Hamilton.

Naravno, spomen svoje navijačke pripadnosti Arsenalu nije mogao izbjeći. Objasnio je to na izuzetno neočekivan način, otkrivši kako je navijač Gunnersa postao pod prisilom.

Sestra ga je tukla s ciljem da krene navijati za Arsenal

"Kad sam bio mali, igrao sam nogomet u susjedstvu s puno razne djece i sa svojim prijateljima. Želio sam se uklopiti u cjelinu, posebno jer sam bio jedino dijete drugačije boje kože. Svi su bili fanovi drugih momčadi. Jedan je podržavao Tottenham, jedan Manchester United, a ja se sjećam kako sam seljakao između timova", rekao je, otkrivši što je presudilo:

"Kad sam imao pet ili šest godina postao sam navijač Arsenala. To je došlo od toga jer bi me sestra kod kuće tukla u ruku, praktički me fizičkim nasiljem natjerala da postanem njihov navijač. Ali, sa svojim ujakom Terryjem, koji je navijač Chelseaja, sam bio na velikom broju utakmica oba kluba."

Zaključio je kako je zapravo najvažnije sudjelovati u sportu.

"Na kraju svega, ja sam fan sporta. Nogomet je najveći sport na svijetu, a Chelsea jedan od najvećih klubova. Kad sam čuo samo za priliku postati dio ovoga, isto sam prihvatio", zaključio je.

Na Hamiltonu je sad posao ovog se vikenda fokusirati svojoj primarnoj zanimaciji. Mercedes nije najbolje ušao u sezonu, no ista se zapravo tek zahuktava i za ulazak u borbu s ove godine sjajnih Ferrarijem nije kasno.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider