Automoto
SPORTOVI
Automoto
Liječnici dali odobrenje, ali...

Posljedice teške nesreće: Stroll je u šoku, neće voziti na Velikoj nagradi Singapura

U subotu u svom posljednjem brzom krugu kojim je osigurao mjesto u Top 15, što je sinonim za prolaz u Q2 - drugi dio kvalifikacija, Stroll je snažno udario u zid u punoj brzini, te otkinuo veliki dio lijevog prednjeg dijela svog automobila prije nego što je završio na sredini staze.

Lance Stroll (Foto: Afp)

Kanađanin Lance Stroll neće u nedjelju startati na utrci Formule 1 za Veliku nagradu Singapura, nakon što je dan ranije doživio sudar tijekom kvalifikacija, objavio je njegov tim Aston Martin.

"Tim se danas morao nositi s ogromnom količinom posla kako bi popravio bolid, a Lancea još uvijek boli nakon takvog šoka", stoji u priopćenju britanskog tima.

U subotu, u svom posljednjem brzom krugu kojim je osigurao mjesto u Top 15, što je sinonim za prolaz u Q2 (drugi dio kvalifikacija), Stroll je snažno udario u zid u punoj brzini, te otkinuo velik dio lijevog prednjeg dijela svog automobila prije nego što je završio na sredini staze.

Lance Stroll VIDEO Teška nesreća u F1: "Pola" bolida je nestalo, izbjegnuta je tragedija divider

Strolla (24) umalo je udario McLaren Landa Norrisa koji ga je pratio, a izašao je iz svog automobila neozlijeđen, ali je ipak otišao u medicinski centar nakon nesreće. Doktori su ga u nedjelju proglasili sposobnim za vožnju.

"Lanceov cilj sada je potpuno se oporaviti prije VN Japana" sljedećeg vikenda, uvjerava Aston Martin.

Kanađanin, kojemu je pravo ime Lance Strulovitch, sin je multimilijardera rođenog u židovskoj obitelji u Rusiji.

Na startu VN-a u nedjelju u 14 sati startat će Španjolac Carlos Sainz (Ferrari) s pole positiona ispred Britanca Georgea Russella (Mercedes).

Na gradskoj stazi Marina Bay vodeći u prvenstvu Max Verstappen startat će tek s 11. mjesta, ispred momčadskog kolege iz Red Bulla, Meksikanca Sergia Péreza, koji je 13.

Perez, Verstappen i Russell Veliko iznenađenje u kvalifikacijama: Oba Red Bulla ostala izvan TOP 10, Sainz starta prvi! divider


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider