Automoto
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Automoto

Konačno otkriven razlog zašto je Schumi slabo vozio u 2010.

Ross Brawn tvrdi da je Schumacher podbacio u svojoj povratničkoj sezoni jer nije imao dobar F1 simulator na raspolaganju...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi čovjek Mercedes GP-a smatra da se Schumi nije mogao vratiti u F1 na pravi način jer nije imao dovoljno prilike vježbati. Naime, testiranja bolida svedena su na minimum u modernoj Formuli 1, a Mercedes GP nije imao adekvatan simulator koji bi pomogao sedmerostrukom prvaku.

''Da ga je imao, mogao se puno bolje upoznati s ponašanjem guma na stazi. No, mi nismo imali top simulator. To je tehnologija koju je nemoguće kupiti. Moramo na tome raditi ove zime,'' priznao je Ross Brawn, no zatim i otkrio kako Mercedesov novi simulator neće biti gotov ni do kraja 2011. godine. Ipak, nada se da bi Schumiju mogao pomoći prelazak s Bridgestonea na Pirelli gume.

''To su potpuno različite gume. Kada smo imali prelazak s Michelina na Bridgestone mnogi su se vozači mučili, čak i oni najbolji poput Alonsa. Međutim, hoće li nove gume ići na ruku Nici ili Michaelu teško je predvidjeti,'' zaključio je čelnik F1 momčadi Mercedesa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider