Automoto
SPORTOVI
Automoto
"jako se bori"

Ugledni kirurg uvjeren da se stanje Schumachera neće popraviti: "On je u vegetativnom stanju"

Ugledni neurokirurg vjeruje da se Schumacher nalazi u vegetativnom stanju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ugledni neurokirurg Erich Riederer izjavio je u razgovoru za francusku televiziju TMC da je proslavljeni vozač Formule 1 Michael Schumacher u vjerojatno vegetativnom stanju i da nikada neće moći funkcionirati kao nekada.

"Mislim da je u vegetativnom stanju, što znači da je budan, ali ne može reagirati. On diše, srce mu kuća i vjerojatno može sjesti i napraviti male korake uz nečiju pomoć, ali ne više od toga. Mislim da je to njegov maksimum. Zaista ne vjerujem da ćemo ga ikada više vidjeti u stanju kakav je bio prije nesreće", smatra spomenuti kirurg.

Treba naglasiti da Riederer nije Schumacherov kirurg i da samim time ne može znati pravu istinu, ali je poučen brojnim iskustvima iznio svoje mišljenje. 

Prošlog je tjedna bliski prijatelj obitelji i aktualni predsjednik FIA-e Jean Todt otkrio da je vidio Michaela prije dva tjedna.

"Vidio sam ga i mogu reći da se bori. Imao je nevjerojatnu nesreću koja mu je stvorila mnogo problema, ali uz sebe ima fenomenalnu suprugu i djecu koja mu pomažu u svemu. Sve što mogu u ovom trenutku je biti uz obitelj. Ako ću moći pomoći s bilo čime, to ću i napraviti", kazao je Todt.

Čini se da aktualno zdravstveno stanje Michaela nije lošije, ali ni bolje od onog što se piše već mjesecima, godinama. Pomaci su minimalni, što mnoge njegove fanove iznimno žalosti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider