Automoto
SPORTOVI
Automoto
Nije zabrinut

Kaos u Bahreinu, ali Ecclestone ne otkazuje utrku

Prema izvještajima udruga za ljudska prava, prosvjednike koji u Bahreinu obilježavaju godišnjicu lanjskog pokušaja promjene vlasti vojska na ulicama premlaćuje i masovno privodi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Oklopna vozila nakon godinu dana ponovo su na ulicama Bahreina, a vojska i policija uhapsile su brojne aktiviste i prosvjednike koji su na obljetnicu prošlogodišnjih prosvjeda pokušali utjecati na promjenu vlasti uz zemlji.

Maryam Al-Khawaja iz Bahreinskog centra za ljudska prava pozvala je vodstvo Formule 1 da zbog novih nečovječnih postupaka vlade ponovo otkaže utrku zakazanu za 20. do 22. travnja.

"Vlasti su prošle godine obećale promjene, međutim ništa se nije dogodilo jer vlada nema niti namjeru pokrenuti stvari na bolje. A tortura na ulici se nastavila. Vlada u inozemstvo šalje idilične slike, a jučer su oklopna vozila ušla u centar rezidencijalnog dijela grada kao i lani. Čula sam da su prosvjednici bacani s krovova, da su im lomljene noge. To su sve razlozi zbog kojih bi utrka morala biti otkazana, a jedino to bi bila snažna poruka vlastodršcima," izjavila je Al-Khawaja.

Međutim, vodeći čovjek svjetskog prvenstva Formule 1 Bernie Ecclestone smatra da se ništa strašno ne događa...

"Očekivao sam probleme na godišnjicu lanjskih događaja, ali po mom saznanju samo je jedna skupina mladih nasrnula na policiju. Mislim da se ništa strašno ne događa i da se naše stajalište po pitanju održavanja utrke ne mijenja. Ako mi bahreinska vlada kaže da se nećemo osjećati sigurno i da utrku treba otkazati, onda ćemo to i učiniti. Tako je bilo prošle godine", poručio je Ecclestone. (TS)
 

Nastavi čitati

Nastavi čitati