Automoto
SPORTOVI
Automoto
Neshvatljivo loša procjena

Kao da je početnik, a ne sedmerostruki prvak: Pogledajte grešku koja je skupo stajala Hamiltona

Britancu se ukazala velika prilika nakon Verstappenova odustajanja, ali nije imao dovoljno strpljenja i sve je uprskao.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Redoslijed dramatičnih događanja na Velikoj nagradi Azerbajdžana ponudio je Lewisu Hamiltonu mogućnost kakvoj se nije ni u snu mogao nadati.

Kad je u 12. krugu loše odradio promjenu guma (članovi njegovog mehaničarskog tima su bili prespori), Max Verstappen ga je vrlo brzo pretekao i stvari su se odvijale u korist Nizozemca u Red Bullu, sve do tri kruga prije kraja.

Tada je Verstappenu pukla stražnja lijeva guma i on je odustao, a utrka je prekinuta.

U tim trenucima Hamilton je bio drugi, iza Sergija Pereza. Kad je utrka nastavljena, taj ponovljeni start bio je poput klasičnog, pa su Meksikanac i aktualni svjetski prvak popunili prvi startni red. Svjetla su se ugasila i vozači su krenuli, Hamilton je pretekao Pereza, ali koju sekundu kasnije se ispostavilo zašto - dosegao je preveliku brzinu i nije na vrijeme kočio zbog čega nije uspio skrenuti nego je u prvom zavoju samo produžio.

Prestigli su ga baš svi, a on je utrku završio na 15. mjestu, ostavši bez bodova. Imao je pobjedu nadohvat ruke i mogao je silno kapitalizirati Verstappenovo odustajanje, ali reagirao je ishitreno, ne imavši dovoljno strpljenja što bi se očekivalo od nekog tko je sedmerostruki svjetski prvak. Hamiltonovo izlijetanje pogledajte OVDJE.

Verstappen je sa 105 bodova ostao vodeći u poretku vozača, sa četiri više od drugoplasiranog Hamiltona.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider