Automoto
SPORTOVI
Automoto
Festival brzine i inovacija

Kakve veze imaju Hrvatska i formula? Na rubu Zagreba iz godine u godinu raste nevjerojatna priča

Formula student održava se već sedmu godinu u Mičevcu, a danas su organizatori dobili prestižno priznanje.

Formula student (Foto: FSAA)

Formula student Alpe Adria već se sedmu godinu održava u Mičevcu na Bugatti Rimac testnom poligonu. Radi se o međunarodnom studentskom natjecanju na kojem studentski timovi dizajniraju, konstruiraju, testiraju i utrkuju se s prototipovima trkaćih automobila.

Organizaciju i vođenje takve velike priredbe prepoznali su i čelni ljudi koji su prema svjetskoj rang listi Formula Student - World Ranking uvrstili hrvatsko natjecanje na visoko treće mjesto u konkurenciji od 25 svjetskih događaja kad je u pitanju CV / Hybrid kategoriji.

''Ponosni smo na uspjeh koji smo ostvarili, naročito na treće mjesto u konkurenciji od 25 događaja u svijetu. Ovo nije samo plod rada i posvećenosti našeg tima, već i odraz kontinuiranog rasta kojeg ostvarujemo od samih početaka'', rekao je Tibor Kezelj iz organizacije.

Svjetski priznata priredba

Prošlogodišnje izdanje, dosad i najveće, privuklo je čak 48 timova iz cijelog svijeta, odnosno 1200 studenata iz brojnih zemalja. Mladi inženjeri predstavili su svoje jurilice iza kojih stoji mukotrpan trud i rad uz brojne inovacije koje će zasigurno oblikovati autoindustriju u narednim godinama.

Više timova i još brojnija publika očekuje se ove godine na sedmom izdanju natjecanja koje se održava od 20. do 25. kolovoza u Mičevcu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider