Automoto
SPORTOVI
Automoto
Drži se legendo!

Bivši čelnik Formule 1 progovorio o Schumacherovu stanju: "On trenutno nije s nama, ali..."

Zdravstveno stanje sedmerostrukog svjetskog prvaka u Formuli 1 predmet je brojnih rasprava već godina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kakva je točno situacija s Michaelom Schumacherom? Pitanje je to koje već godinama intrigira sve obožavatelje legendarnog Nijemce i sve koji intenzivno prate Formulu 1, sport u kojem je Schumacher postavio niz i danas važećih rekorda.

Iako je sam priznao kako ne smije previše toga otkrivati, nešto konkretnije o svemu je pokušao reći Jean Todt.

Prvog čovjeka Svjetske automobilističke federacije sa Schumacherom ne vežu samo trijumfalne uspomene iz radoblja kad su surađivali u Ferrariju već i prijateljstvo. Todt je jedan od rijetkih ljudi koji ima tu priliku posjetiti Schumachera i njegovu obitelj u rezidenciji na Ženevskom jezeru.

U intervjuu za Bild naglasio je važnost uloge koju svih ovih godina ima Michaelova supruga Corinna.

"To nije očekivala, dogodilo se iznenada i nije imala izbora, ali to što ona radi, radi jako dobro. Michael je preživio zahvaljujući radu njegovih liječnika i Corinninoj suradnji koja je htjela da on preživi", izjavio je Todt, naglasivši:

"Preživio je, ali s posljedicama. Sada se protiv njih obitelj bori i nadamo se da će stvari polako, ali sigurno poboljšati."

Ecclestone: Kad ozdravi, odgovorit će na sva pitanja

Podsjećamo, krajem prosinca 2013. automobilistički šampion doživio je nesreću na skijanju u francuskom zimovalištu Meribel. Pao je i udario glavom o jedan kamen, slijedom čega je došlo do teških ozljeda, unatoč tome što je nosio skijašku kacigu.

Jean Todt je prije dvije godine izjavio kako je gledao jednu utrku u Schumacherovom društvu, ali da nažalost nisu mogli komunicirati.

Još jedna velika faca iz svijeta automobilizma, bivši vlasnik Formule 1 Bernie Ecclestone, izrazio je nedavno nadu da će Schumacher jednog dana sam moći odgovoriti na pitanja o svom zdravlju.

"On trenutno nije s nama, ali kad ozdravi, odgovorit će na sva pitanja", optimistično je zaključio Ecclestone.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider