Automoto
SPORTOVI
Automoto

Iz Ferrarija poručuju: I kamenje već zna da nemamo ništa s Amerikancima!

Fernando Alonso i Felipe Massa dobili su još jednom novi bolid, ali novom samo po nazivu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon tužbe i rješavanja spora s američkim gigantom Fordom, Ferrari je ipak ponovno odlučio mijenjati ime bolida, ovaj put definitivno.

Kako bi zaboravili svaku polemiku Ferrari je odlučio ostati i bez slova 'F' u nazivu, te se bolid za sezonu 2011. zove jednostavno 'Ferrari 150° Italia’.

Čelnici  iz Maranella odlučili su, kako bi izbjegli daljnju konfuziju i miješanje njihove automobilističke kuće s onom američkom i njihovim pick-upovima, definitivno izbrisati slovo ‘F’ koje je prethodilo brojci 150, u nazivu njihova bolida.

“Ime će sada biti ‘Ferrari 150° Italia’”, oglasili su se iz Maranella.”To bi trebalo i kamenju pojasniti da se radi o našem bolidu u čast godišnjice ujedinjenja naše države. Sada se nadamo da će se slučaj konačno smatrati riješenim”, bili su odriješiti talijanski konstruktori.

U Ferrariju su se tako odrekli slova koje je stajalo do sada na svakom njihovom automobilu, trkačem i cestovnom i koje nikada prije Talijanima nije stvarao neprilike. U momčadi ‘propetog konjića’ otišli su tako u krajnost te će naziv u potpunosti biti ‘talijaniziran’, a dosadašnji će ‘150th’ biti zamijenjen talijanskom inačicom ‘150°’.

Sezona je za Ferrari, sa sudskom tužbom, loše krenula, ali u momčadi su uvjereni da će se sada, kada je banalnost imena riješene, Fernando Alonso i Felipe Massa, posve mirno odvesti novim, crvenim bolidom ‘Ferrari 150° Italia’ do naslova svjetskog prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider