Automoto
SPORTOVI
Automoto
zadržali 12. mjesto

FOTO Šebalj i Vidaković u dresu Osijeka na reliju Dakar

Juraj Šebalj i Ivan Vidaković drže 12. mjesto u ukupnom poretku kategorije Classic na reliju Dakar.

Šebalj i Vidaković (Foto: GOL.hr)

Hrvatski vozač Juraj Šebalj i njegov suvozač Ivan Vidaković u vozilu Nissan Terrano osvojili su četvrto mjesto u devetoj etapi relija Dakar, no u ukupnom poretku kategorije "Classic" i dalje zauzimaju 12. poziciju.

Na rasporedu je bila deveta, od 12. etapa ovogodišnjeg izdanja relija Dakar, 400 km dugačka dionica od Haila do Al-Ula. Hrvatski relijaš Juraj Šebalj osvojio je odlično četvrto mjesto u kategoriji "Classica" zadržavši tako 12. poziciju u ukupnom poretku tri etape prije kraja.

Alvaro Granados VIDEO Španjolski junak opisao gol za povijesnu pobjedu u Zagrebu: "Osjetio sam da trebam pucati" divider

U konkurenciji automobilista najbrži je bio Francuz Sebastien Loeb smanjivši zaostatak za vodećim Španjolcem Carlosom Sainzom. Loeb je imao 4:14 minuta bolje vrijeme od Sainza, smanjivši tako zaostatak u ukupnom poretku na 20 minuta.

"Razmak je još uvijek velik, ali još uvijek imamo tri etape. Dakle, vidjet ćemo i nastavit ćemo gurati sljedeća tri dana," rekao je Loeb. Brazilac Lucas Moraes na trećem mjestu u ukupnom poretku ima više od 70 minuta zaostatka za liderom.

Trostrukom pobjedniku Dakara Sainzu pomogli su timski kolege Mattias Ekstrom i Stephane Peterhansel, prvi je išao naprijed kako bi "otvorio" cestu, a drugi je pratio Sainza u slučaju da je potrebna pomoć.

Lanxess Arena Hrvatska se seli u dvoranu o kojoj Nijemci govore sa sjajem u očima: "To je rukometna meka" divider

"Na kraju je bilo vrlo stresno i vrlo teško za navigaciju. Tri su automobila bila zajedno, znao sam da imam podršku iza sebe," rekao je Sainz, otac Ferrarijevog vozača Formule 1.

U kategoriji motociklista, Hondin Adrien Van Beveren osvojio je svoju drugu etapnu pobjedu na ovogodišnjoj utrci, dok je drugi bio američki timski kolega Ricky Brabec. On je povećao svoju prednost pred Rossom Branchom na sedam minuta i devet sekundi.

Dodajmo kako su Šebalj i Vidaković objavili fotografiju na Instagramu u dresu Osijeka koji je između ostalog sponzorirao njihovu Dakar avanturu.

Juraj Šebalj i Ivan Vidaković Juraj Šebalj i Ivan Vidaković (Foto: Juraj Šebalj/Instagram)

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider