Automoto
SPORTOVI
Automoto
13 tisućinki sekunde

Spektakl u kvalifikacijama za Veliku nagradu Italije: Verstappen "zaglavio" između dva Ferrarija!

Sainz je prestigao Verstappena za samo 13 tisućinki sekunde za njegovu četvrtu najbolju startnu poziciju u karijeri.

Carlos Sainz (Foto: Afp)

Španjolac Carlos Sainz (Ferrari) startat će s pole positiona na nedjeljnoj Velikoj nagradi Italije u Formuli 1 u Monzi, nakon što je u zadnjem krugu kvalifikacija prestigao vodećeg u prvenstvu i svjetskog prvaka Nizozemca Maxa Verstappena (Red Bull).

Treći će startati drugi Monegažanin u Ferrariju Charles Leclerc, ispred četvrtoplasiranog Britanca Georgea Russella (Mercedes).

Sainz je prestigao Verstappena za samo 13 tisućinki sekunde za njegovu četvrtu najbolju startnu poziciju u karijeri. Španjolac do sada samo jednom slavio u karijeri i to prošle sezone u Silverstoneu, a u nedjelju će pokušati spriječiti nastavak rekordnog niza Verstappena koji je slavio u posljednjih devet utrka. Time dijeli rekord s Nijemcem Sebastianom Vettelom iz 2013. godine.

Kvalifikacije su inače održane po probnom formatu upotrebe guma. Tako su trkači u prvom dijelu mogli koristiti najtvrđu verziju guma, u drugom srednje, a u posljednjem najmekšu verziju. Ovakav pokušaj smanjivanja ukupnog broja setova guma za vikend isprobali su na VN Mađarske.

U ukupnom poretku Verstappen, koji ima 339 bodova, nezaustavljivo se približava trećem uzastopnom naslovu. Njegov momčadski kolega Meksikanac Sergio Perez sakupio je 201 bod, dok treći Španjolac Fernando Alonso (Aston Martin) ima 168.

U Monzi se VN Italije vozi u nedjelju od 15:00.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider