Automoto
SPORTOVI
Automoto
nove zabrane

Formula 1 će izbaciti jednog vozača zbog ruskih napada na Ukrajinu?

Mazepin se već suočava s neizvjesnom budućnošću, ne zna koja je njegova sudbina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ukrajinska moto-sport federacija pozvala je Formulu 1 da svim ruskim i bjeloruskim vlasnicima licenci zabrani sudjelovanje u njezinim natjecanjima, što bi, ako se prihvati, vozača iz Rusije Nikitu Mazepina moglo izbaciti iz tog sporta.

Formula 1 je u petak rekla da se ove sezone neće utrkivati ​​u Rusiji, dodajući da je to "nemoguće" učiniti u "trenutnim okolnostima" ruske invazije na Ukrajinu.

Mazepin se već suočava s neizvjesnom budućnošću, kao i momčad Haasa i njihovo partnerstvo s ruskim proizvođačem i naslovnim sponzorom Uralkalijem, koji je u vlasništvu Mazepinovog oca.

gol expired Šok za Rusiju: FIFA priprema njihovo izbacivanje iz kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo divider

Ovaj 22-godišnjak, koji vozi uz Micka Schumachera i debitirao je prošle godine, do sada se natjecao pod neutralnom zastavom u sklopu doping sankcija uvedenih Rusiji, ali se natječe s ruskom licencom.Haas je, kao dio sponzorskog ugovora Uralkali, svoje automobile pokrenuo u bojama ruske zastave.

Međutim, tim u vlasništvu SAD-a već je skinuo sve marke Uralkali i boje ruske zastave sa svog automobila, stavljajući ga u potpuno bijeloj boji posljednjeg dana testiranja u Barceloni u petak.

gol expired Snimka koja je postala hit: Ruski sportaši stidljivo zapljeskali Ukrajincima kad su ovi odbili nastupiti protiv njih divider

FIA nije odmah odgovorila na zahtjev za komentar o prijedlozima koje je iznio ukrajinski savez.

Prijedlozi su uključivali pozive na zabranu korištenja ruskih i bjeloruskih državnih simbola tijekom FIA-inih događaja, održavanja FIA-inih natjecanja u Rusiji ili Bjelorusiji, organiziranje događaja koje je odobrila Ruska motosportska federacija na okupiranim teritorijima Ukrajine i isključenje svih ruskih i bjeloruskih članova iz FIA-e.

Rusija svoje akcije u Ukrajini naziva "specijalnom operacijom"

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider