Automoto
SPORTOVI
Automoto
incident

Hamiltonu još rigoroznija kazna zbog hodanja po stazi na utrci u Katru?

FIA preispituje kaznu za Lewisa Hamiltona.

Lewis Hamilton (Foto: Afp)

Međunarodna automobilistička federacija (FIA) preispituje kaznu za sedmerostrukog svjetskog prvaka Britanca Lewisa Hamiltona (Mercedes) zbog toga što je hodao stazom za vrijeme VN Katra.

 

Hamilton se u prvom krugu utrke sudario s momčadskim kolegom Georgeom Russellom nakon čega je izletio sa staze i završio utrku. Britanac je izašao iz svog bolida i prešao preko staze uputivši se prema Mercedesovom boksu što je kršenje pravila.

Wales - Hrvatska VIDEO Hrvatska prvi put izgubila od Walesa i do kraja zakomplicirala plasman na Euro! divider

Britanac je dobio opomenu i kažnjen je sa 50.000 dolara, pri čemu je pola iznosa uvjetno.

Međutim, FIA smatra da njegova kazna nije dovoljna, imajući u njegov status uzora, te opasnost koju je predstavljao.

Cristiano Ronaldo Portugalce u Zenici čuva više od 50 policajaca: Evo što su Ronaldo i društvo tražili od domaćina divider

"FIA preispituje incident u kojem je Lewis Hamilton prešao stazu tijekom Velike nagrade Katra. FIA primjećuje da se Lewis ispričao tijekom naknadnog saslušanja i priznao da je prelazak bio ozbiljna povreda sigurnosti. Međutim, s obzirom na njegov status uzora, FIA je zabrinuta zbog dojma koji su njegovi postupci mogli ostaviti na mlađe vozače," poručili su iz FIA-e.

Hamilton je osvojio sedam naslova svjetskog prvaka kao i Nijemac Michaelom Schumacherom, ali je rekorder s najviše pobjeda (103), pole positiona (104) i pobjedničkih postolja (196).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider