Automoto
SPORTOVI
Automoto
Za dva tjedna

VIDEO Croatia Rally pred vratima: Evo što donosi novo izdanje oktanskog spektakla

Od 21. do 24. travnja Hrvatska će po drugi puta ugostiti WRC Svjetsko prvenstvo u reliju.

WRC Croatia Rally vraća se na hrvatske ceste! Od 21. do 24. travnja 2022. gledatelji će moći uživati u jurnjavi najboljih svjetskih vozača po našim prometnicama.

Za točno dva tjedna, Croatia Rally vraća se još jači. Novi brzinci, nove županije, nove posade i što je najvažnije - još više sadržaja za gledatelje. Po detalje smo, naravno, otišli kod prvog čovjeka hrvatskog relija, Daniela Šaškina.

"Ovdje će biti timovi iz cijelog svijeta. Profesionalni timovi idu ovdje, VIP zona, trgovački, ugostiteljski dio i, naravno, najveća fan zona. Bit će to najveći cirkus u Hrvatskoj ove godine, bit će sigurno za svakoga ponešto", kazao je predsjednik organizacijskog odbora Croatia Rallyja.

Stižu brojni gosti

"Bit će tu hrane, koncerata, druženja s vozačima, cijeli niz aktivnosti. Stiže ukupno 66 posada iz 26 zemalja svijeta.

Svi oni, kao i brojna publika, morat će negdje i spavati. Lani je za vrijeme WRC-a ostvareno 4600 dolazaka i preko 15 tisuća noćenja, što je rast od oko 60 posto u odnosu na ostale dane u travnju.

"Zakupili smo sve hotele u Zagrebu i okolnim županijama. Poznavajući tržište. sigurno hoteli ne bi bili na ovoj razini popunjenosti da nema WRC-a", rekao je voditelj turističke agencije Dalibor Bilić.

Jedna zanimljivost na Croatia Rallyju

I za kraj jedna zanimljivost - na reliju će se ove godine mjeriti i ugljični otisak - odnosno, količina potrošenog CO2 za vrijeme trajanja relija.

"Za utrku u Finskoj izračunat je ugljikov otisak i njima je ispalo oko 4 tisuće tona CO2. Mi očekujemo više, kada bismo to stavili u neke prostorne gabarite, tom količinom mogli bismo ispuniti zagrebačku Arenu".

Kad smo već kod Arene Zagreb - koliko ljudi stane u nju, pa puta još 16, dakle, njih oko 350 tisuća trebalo bi ove godine uživo pratiti hrvatski reli. Do jedne od najvažnijih domaćih sportskih manifestacija - brojimo sitno.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider