Automoto
SPORTOVI
Automoto

Bernie Ecclestone platio mito od 50 milijuna dolara?

Prvi čovjek Formule 1, Bernie Ecclestone, negira da je nudio mito od 50 milijuna dolara bankaru Gerhardu Gribkowskom, za što ga optužuju u njemačkim medijima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vladar Formule 1 spominje se u optužbama za korupciju od strane njemačkih medija. Po njima, Ecclestone je navodno platio 50 milijuna dolara bankaru Gerhardu Gribkowskom koji je uhvaćen na temelju sumnje za korupciju. Takve natpise prvi čovjek 'oktanskog cirkusa' nazvao je 'apsolutnom glupošću'.

Istraga obuhvaća posao iz 2006. godine, kada je većinski udio u Formuli 1 prodan britanskoj privatnoj kompaniji CVC Capital Partners, uključujući dionice njemačke banke BayernLB, koje je predstavljao Gribkowsky. A zadatak mu je bio dobiti najbolju moguću cijenu za svog poslodavca.

Nakon obavljenog 'zadatka', navodno je dobio vrhunski posao od strane F1 organizacije. Tužitelji navode da je dobio cijenu bez odgovarajuće procjene za što je, prema njima, dobio čak 50 milijuna dolara. Gribkowsky je optužen za primanje mita, zlouporabu položaja i utaju poreza.

''Nemamo nikakvih saznanja u bilo kakvu umiješanost s bilo kojim plaćanjem gospodinu Gribkowskom ili bilo kome povezanim s CVC Capital Partnersom i Formulom 1'', stoji u priopćenju britanske kompanije.

''To je apsolutna glupost, uopće ne znam zašto bih mu dao novac'', izjavio je Bernie Ecclestone. Međutim, priča njemačkih istražitelja sasvim je drukčija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider