Automoto
SPORTOVI
Automoto

Alonso bijesan: Ovo je skandal, žrtva sam manipulacije!

Španjolac Fernando Alonso silno je ljut zbog devetog mjesta kojeg je osvojio u Valenciji zahvaljujući kaosu koji je izbio nakon izlaska sigurnosnog automobila...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Velika nagrada Europe za sobom će ostaviti mnogo repova. Vozači Ferrarija Fernando Alonso i Felipe Massa držali su u ranoj fazi utrke treće i četvrto mjesto, da bi tijekom izlaska safety cara pali nisko u poretku, jer su poštivali pravila i nisu htjeli prestići sigurnosni automobil koji je izašao na stazu, što je Hamilton napravio i izvukao se bez težih posljedica. Alonso je ljut kao ris.

>> Devet vozača kažnjeno nakon utrke u Valenciji!

Kad poštujete pravila završite deveti, a kad ih kršite završite drugi

'Ovo je velika šteta, ne zbog utrkivanja, nego zbog navijača koji su došli gledati utrku kojom je manipulirano! Bili smo treći i četvrti, i onda je izašao safety car što nije bilo dobro za nas. Zatim ga je Hamilton prešao. Nisam u životu vidio da netko pređe medicinski automobil dok je na stazi. Dijelili su nas metri, na kraju je on završio drugi, ja deveti,' kazao je bijesni Španjolac nakon utrke.

'Trebali smo završiti na drugom mjestu. Kada je izašao sigurnosni automobil, nismo mogli završiti nego deveti, a Hamilton osmi. No, kad poštujete pravila završite deveti, a kad ih kršite završite drugi,' osvrnuo se na Hamiltonov incident, za koji je Englez kažnjen prolaskom kroz boks, ali definitivno prekasno da bi to osjetio u poretku.

'Mora da im je trebalo puno vremena da shvate. Morali su mnogo krugova gledati snimku kako prelazi medicinski automobil!'

Ferrari je u svom službenom priopćenju ovaj incident proglasio skandalom i zapitao se gubi li Formula 1 kredibilitet.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider