Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Oprostio se Mulabegović

Žunić se ozlijedio pa ostao bez medalje na Memorijalu Ivana Ivančića

Novozelanđanin je i u Zagrebu potvrdio da mu u posljednje vrijeme nema ravnog među kuglašima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svjetski prvak u bacanju kugle, Novozelanđanin Tomas Walsh pobjednik je trećeg Memorijala Ivana Ivančića, natjecanja kuglaša u sklopu međunarodnog zagrebačkog atletskog mitinga održanog u ponedjeljak pored fontana, dok je brončani s nedavnog SP-a u Londonu Stipe Žunić zauzeo šesto mjesto.

Walsh je u svom četvrtom dolasku u Zagreb ostvario treću pobjedu, drugu zaredom, a za taj domet dovoljan mu je bio hitac od 21.50 metara kojega je ostvario u trećoj seriji. Odličan hitac Novozelanđanin je imao i u drugoj seriji kada je bacio samo dva centimetra manje.

Drugo mjesto osvojio je Australac Damien Birkinhead s novim nacionalnim rekordom od 21.35m, dok je treći Poljak Michal Haratyk bacio samo centimetar manje.

Žunić je tijekom natjecanja imao tri ispravna hica, a sva tri su završavala oko 20.50 metara. U drugoj seriji dobacio je do 20.47m, u četvrtoj do 20.66m, što mu je bio i najbolji hitac, a u petoj do 20.60m. Ti rezultati su gotovo metar kraći od njegova hrvatskog rekorda od 21.48m kojega je postavio ranije ove godine u Splitu, odnosno rezultata s kojim je osvojio broncu na SP u Londonu (21.46m) ranije ovoga mjeseca.

"Natjecanje je bilo stvarno dobro"

"Na zagrijavanju sam nekoliko puta bacio oko 21 metra, ali sam u prvoj seriji imao peh jer sam zaradio lakšu ozljedu, pa to nisam uspio ponoviti u natjecanju. Žao mi je što se nisam uspio priključiti borbi za sam vrh, jer je natjecanje bilo stvarno dobro što potvrđuju i osobni rekord Birkinheada, a i Haratyk je bacio blizu svog osobnog rekorda", rekao je Žunić.

Na natjecanju su nastupila još dva hrvatska predstavnika koji su završili na pretposljednjem i posljednjem mjestu. Filip Mihaljević je bio deveti sa 19.82m, a Nedžad Mulabegović, koji se ovim nastupom oprostio od aktivne karijere deseti sa 17.78m.

REZULTATI:

1. Tomas Walsh (NZ) 21.50m
2. Damien Birkinhead (Aus) 21.35
3. Michal Haratyk (Polj) 21.34
4. O'Dayne Richards (Jam) 21.00
5. Joe Kovacs (SAD) 20.85
6. STIPE ŽUNIĆ (HRV) 20.66
7. Franck Elemba (Kon) 20.51
8. Mesud Pezer (BiH) 20.03
9. FILIP MIHALJEVIĆ (HRV) 19.82
10. NEDŽAD MULABEGOVIĆ (HRV) 17.78

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider