Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bravo dečki!

Zlato za braću Sinković na Svjetskom prvenstvu!

Hrvatski veslači Martin i Valent Sinković osvojili su u nedjelju zlatnu medalju u dvojcu na pariće na Svjetskom prvenstvu u Amsterdamu. To je 13 medalja za Hrvatsku sa svjetskih prvenstava, i četvrta zlatna.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Braća Sinković su u finalu od početka nametnuli jaki tempo te su se odmah izdvojili na čelu, i tako je ostalo do kraja utrke. Srebro je pripalo Talijanima, a bronca Australcima.

Martin i Valent Sinković tako su potvrdili ulogu najvećih favorita. Ove godine pobijedili su na dvije regate Svjetskog kupa, u Luzernu i Aiguebeletteu, a prije dva dana su u polufinalu postali prva posada koja je u toj disciplini prošla dva kilometra za manje od šest minuta (5:59.72), ostvarivši najbolje svjetsko vrijeme. Danas su bili nešto sporiji (6:00.52), ali ipak skoro četiri sekunde bolji od Talijana i Australaca.

Braća Sinković osvojili su sedam medalja na velikim natjecanjima, pet u četvercu na pariće (zajedno sa Damirom Martinom i Davidom Šainom) i jednu u dvojcu na pariće.

U četvercu na pariće bili su srebrni na OI u Londonu 2012. Na svjetskim prvenstvima bili su zlatni 2013. u korejskom Chungjuu i 2010. na Novom Zelandu, te brončani na Bledu 2011. godine, a imaju i srebro s EP-a u portugalskom Montemor-o-Velhu 2010.

U dvojcu na pariće osvojili su zlato na EP-u u Vareseu 2012., te sada na SP-u u Amsterdamu. (Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider