Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Žestoke reakcije

Žena koja ga je 'otkucala' razočarana priznanjem: Laže, on je bio glavni!

Žestoke su reakcije nakon hladnog i po mnogima neiskrenog priznanja Armstronga kod Oprah. Na CNN-u je gostovala žena koju je nazivao pijanicom i kurvom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Betsy Andreu, supruga bivšeg momčadskog kolege Lancea Armstronga iz US Postal Service Teama, Frankieja Andreua, rekla je kako je razočarana prizmanjem osramoćenog američkog biciklista.

Ona je bila jedna od "zviždača" koja je razotkrila Armstronga i istražnim organima rekla kako je ovaj rekao liječnicima u Sveučilišnoj bolnici u Indiani 1996. godine da je uzimao zabranjene supstance.

>> I Đoković se žestoko obrušio na Armstronga: On je sramota za sport, neka pati!

>> Lance Armstrong hladan kod Oprah: 'Iskvaren sam, duboko iskvaren'

Tijekom godina Lance Armstrong je "terorizirao" Betsy Landreu pokušavši je učiniti nevjerodostojnom. Nazivao ju je ludom pijanicom i kurvom.

''Bolnica je bilo mjesto gdje je sve počelo. Svojim će priznanjem razljutiti ljude koji znaju istinu. I dalje štiti ljude koji su mu bliski. On je bio vlasnik momčadi, odlučivao je koga će se angažirati, koga će se otpustiti, kome će se koliko platiti. Potpuno je neiskren način na koji se distancirao od uloge vođe. Mogao je sve priznati, dugovao mi je to, dugovao je to sportu koji je uništio. Bila sam mu voljna dati priliku, a ovo je njegov odgovor? Lance se može iskupiti jedino ako sve prizna USADA-i i WADA-i jer nije moguće da je mogao izvesti najveću prijevaru u povijesti sporta samostalno'', komentirala je Andreu po Armstrongovom prizananju za CNN.

U intervjuu kod Oprah Winfrey Armstrong se na upit o Betsy Landreu pokušao našaliti rekavši da ju je tijekom godina "nazivao pijanicom i kurvom", ali da joj nije rekao da je "debela".

Danas umirovljena velška cestovna biciklistica Nicole Cooke, bivša olimpijska pobjednica i svjetska prvakinja, Armstrongovo je priznanje nazvala "pantomimom", a njega "odvratnim ljudskim bićem".

''Ovo govori da je Armstrong živio u svom osobnom užasnom svijetu. Ako je sebe pokušavao uvjeriti takvim argumentima, onda nema morala i odvratno je ljudsko biće. Najtužnije je što je bilo "čistih" biciklista kojima su dječački snovi, cijele karijere ukradene zbog njega'', komentirala je Cooke.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider