Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Primorje i Mladost čekaju

Ždrijeb vaterpolske LP: Jug u skupini s prvakom Europe

U Dubrovniku je u srijedu održan ždrijeb skupina za vaterpolsku Ligu prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski predstavnik i domaćin ždrijeba Jug CO svrstan je u skupinu B s prošlosezonskim prvakom, talijanskim Pro Reccom, te srpskim Partizanom i turskim Galatasarayem, dok će preostala dva suparnika saznati po završetku kvalifikacija.

U skupini A igrat će domaćin završnog turnira, mađarski Eger, španjolska Barceloneta, grčki Olympiakos i njemački Spandau 04, te još dva kluba iz kvalifikacija.

Osam od 12 sudionika natjecanja po skupinama u Ligi prvaka dobilo je pozivnice, a među njima je i hrvatski doprvak Jug CO, dok će se za četiri preostala mjesta kroz kompliciran sustav kvalifikacija pokušati izboriti i naš prvak, te europski doprvak, riječko Primorje EB, i zagrebačka Mladost.

Mladost će u prvom krugu kvalifikacija od 4. do 6. rujna igrati u Herceg Novom, a suparnici će joj biti domaći Jadran, Spartak iz Volgograda i Montpellier. Prva dva sastava s tog turnira izborit će nastup u drugom krugu koji će se igrati od 18. do 20. rujna, a u kojemu će se u natjecanje uključiti i Primorje EB.

I u drugom krugu preostale momčadi bit će razvrstane u četiri skupine iz kojih će po dvije prvoplasirane momčadi iz svake grupe proći u treći krug kvalifikacija gdje će se u dvije utakmice susresti pobjednici skupina sa drugoplasiranim momčadima. Te utakmice na programu su 3. i 17. listopada.

Liga prvaka igrat će se od 28. listopada do 18. svibnja, a završni turnir najboljih šest igrat će se u Egeru od 2. do 4. lipnja sljedeće godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider