Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Cure se vraćaju s Mt. Everesta

Završio penjački dio Hrvatske ženske alpinističke ekspedicije

Današnjim povratkom Ene Vrbek i Milene Šijan, koje su se 21. svibnja uspele na vrh Mount Everesta 8.850m, u Bazni logor 5.300m, završen je penjački dio 2. hrvatske ženske alpinističke ekspedicije iz koje su se četiri Hrvatice popele na najviši vrh svijeta...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjetimo, 19. svibnja na vrh Mount Everesta popele su se, kao prve Hrvatice, i sestre Darija i Iris Bostjančić. Ekspedicija je zabilježila još jedan rekord, a to je onaj Lhakpe Nuru, glavnog Sherpe hrvatskog tima, koji se u samo 43 sata popeo na vrh dva puta.

>> Prve Hrvatice i prve sestre na Mt. Everestu!

S Milenom i Enom u Bazu su se spustile i liječnica ekspedicije Lana Đonlagić, koja je provela na Logoru 2 (6.300m) sedam dana, izliječivši cijeli niz bolesnih penjača i Sherpi drugih ekspedicija, te Sunčica Hraščanec, koja je između ostalog bila zadužena i za snimanje tijeka cijele ekspedicije.

Djevojke su jučer imale vatreni doček ostalih sedam članica ekspedicije i voditelja Darka Berljaka. Hrvatski alpinistički tim će 25. svibnja napustiti Bazni logor i u Katmandu bi trebao stići, ako vremenske prilike budu povoljne, 29. svibnja. U Hrvatsku alpinistice iz Nepala lete 2. lipnja, pa bi u Zagreb trebale stići 3. lipnja.

Više o avanturama naših cura na Mt. Everestu pročitajte na njihovom blogu ili službenim stranicama Hrvatskog planinarskog saveza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Sedam krugova Katra

Nastavi čitati
divider