Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Imali napad za produžetak

Zagreb nije uspio, Veszprem tijesno u finale SEHA lige

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb nisu se uspjeli plasirati u finale regionalne SEHA lige nakon što su u polufinalnom susretu u Veszprem Areni izgubili od Veszprema 24-25 (10-14).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mađari su daleko bolje ušli u utakmicu. Nakon četiri minute vodili su 4-1, a u 14. minuti su imali i četiri gola prednosti (7-3). U idućih deset minuta hrvatski prvak je uspio posložiti redove i serijom 6-2 stigao je do izjednačenja (9-9).

Nažalost, u posljednjih pet minuta prvog dijela uslijedio je pad i niz pogrešaka u igri PPD-a što je iskusni mađarski sastav iskoristio i na odmor otišao sa četiri gola viška (14-10). Na otvaranju drugog dijela Veszprem je poveo 15-10 i održavao prednost sve do 45. minute kada je PPD Zagreb s tri brza gola stigao na dva pogotka minusa (19-21). Šest minuta prije kraja hrvatski sastav se približio na samo jedan gol minusa (22-23), a dvije minute prije kraja susreta uspio je izjednačiti (24-24). Vaquero Jose Marija Rodriduez je doveo Mađare u vodstvo 25-24, a PPD je imao 40 sekundi i napad s igračem više za izjednačenje. Nažalost, Roland Mikler je obranio udarac Antonia Kovačevića.

Najefikasniji igrači u redovima domaćina bili su Rodriduez, Gergo Ivanscik i Momir Ilić sa po pet golova, dok je hrvatski rukometaš Renato Sulić zabio jedan pogodak. Mirko Alilović je na vratima mađarskog sastava sakupio dvije obrane. Kod Zagreba najefikasniji su bili Zlatko Horvat sa četiri gola, te Ilija Brozović, Luka Stepančić, Sandro Obranović i Antonio Kovačević sa po tri gola.

PPD Zagreb će u nedjelju od 15:30 igrati za treće mjesto protiv Vardara koji je u prvom polufinalu izgubio od bjeloruskog Meškova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider