Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Zagreb olimpijski grad

Zagreb kandidat za Olimpijske igre mladih?

Počasni predsjednik HOO-a i član MOO-a Antun Vrdoljak i dalje je vrlo utjecajan u domaćoj olimpijskoj kući.Vijeće HOO-a je na današnjoj 2. sjednici prihvatilo njegovi inicijativu i prijedlog da se Zagreb i Hrvatska kandidiraju za Olimpijske igre mladih 2014. godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Radi se tek o prvom stupnju procedure, a Vijeće je zaključilo da Zlatko Mateša i Antun Vrdoljak obave razgovore s premijerom Ivom Sanaderom i zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem glede konačne kandidature. Rok za podnošenje kandidature za domaćina je 2. veljače 2009.

Održavanje OIM-a i pokretanje ove višesportske priredbe pokrenuto je na inicijativu predsjednika MOO-a Jacquesa Roggea, a prve ljetne OIM, na kojima pravo nastupa imaju sportaši u dobi od 14 do 18 godina, održat će se 2010. godine u Singapuru. 

U Londonu 130 sportaša

Članovi Vijeća usvojili su Projekt priprema i sudjelovanja hrvatskih sportaša na Igrama u Londonu 2012. godine za koji su u četverogodišnjem razdoblju planirana sredstva u iznosu od 39,3 milijuna kuna što predstavlja 15 postotno povećanje u odnosu na plan projekta Peking. Prema usvojenom projektu procjenjuje se da bi na OI u Londonu moglo nastupiti čak 130 hrvatskih sportaša u 18 sportova.

Također je usvojen i Projekt priprema i sudjelovanja hrvatskih sportaša na Mediteranskim igrama u Pescari 2009. prema kojem se predviđa nastup 173 sportaša u 27 sportova, a predviđena su sredstva u iznosu od 7,7 milijuna kuna. Pravo na pripreme i sudjelovanje imaju sportaši koji su razvrstani u I. i II. kategoriju vrhunskih sportaša, a na prijedlog struke i sportaši III. kategorije u olimpijskim disciplinama uzrasta do 23 godine starosti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider