Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Morska vila' i 'Poljubi zemlju'

Navijači dočekali olimpijce na Trgu: 'Mala smo zemlja za velike stvari!'

Hrvatske su olimpijce prvo dočekali u zračnoj luci, a onda i navijači na Trgu bana Jelačića.

Buran dan imali su hrvatski sportaši na povratku s Olimpijskih igara. Doček im je upriličen već na Plesu gdje je bilo vrlo veselo. Tamo su se okupili članovi obitelji, ali i navijači koji nisu mogli dočekati dolazak na Trg bana Jelačića.

Nakon toga su otišli kod premijera Milanovića koji im je obećao i veće nagrade za osvojene olimpijske medalje.

''Svaka vam čast, jučer sam to rekao barem dvadesetak puta, ali moram još jednom ponoviti. Kao sportaš amater znam koliko je to naporno i teško. Čestitam vam, vi ste pobjednici. Mi smo u predizbornoj kampanji govorili o naknadama osvajačim olimpijskih medalja, a to ćemo sada i provesti kao naknada i priznanje svima onima koji su se odricali da bi se bavili vrhunskim sportom'', rekao je Milanović.

Sve je kulminiralo na središnjem zagrebačkom Trgu gdje se okupilo oko tisuću navijača. Nije to bila brojka na koju su naši sportaši navikli na dočecima, no Zagreb je u ovo doba godine gotovo prazan pa su svi bili zahvalni onima koji su uspjeli pozdraviti vaterpoliste, rukometaše, Sandru, Đanija, Luciju i ostale.

Skandiralo se našim sportašima i reprezentaciji koji su bili vidno oduševljeni, ali i umorni. Kapetan Barakuda je poručio okupljenima na Trgu: 'Još smo jednom pokazali kako smo mala zemlja za velike stvari!'

Svirale su se i neslužbene himne. 'Morska vila' za rukometaša, a onda i 'Poljubi zemlju' od Miše Kovača. Upravo su tu pjesmu pjevali vaterpolisti nakon osvajanja zlata, baš kao i 'Večeras je naša fešta' koja se također svirala. Tada je krenuo vlakić na bini i opće veselje.

Nakon tridesetak minuta veselo društvo otišlo je na zasluženi odmor, iako su se navijačima simpatično opravdali da - imaju trening. Prvo neka se ipak malo odmore...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider