Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pikado

Vlasta Stankić i Boris Krčmar prvaci Hrvatske

Proteklog vikenda u Sesvetama je održano pojedinačno prvenstvo Hrvatske u pikadu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Riječanka Vlasta Stankić i Boris Krčmar iz Zagreba pobjednici su jubilarnog 20. pojedinačnog prvenstva Hrvatske u pikadu koje je proteklog vikenda održano u Sportskom centru Sava sport u Sesvetama. U juniorskoj konkurenciji titule aktualnog svjetskog i europskog prvaka na domaćem su terenu opravdali super nadareni klinci Josip Ljubas i Matija Gazibara. Boris Krčmar spada među najveće svjetske zvijezde elektroničkog pikada.

U svojoj bogatoj kolekciji ima dva naslova svjetskog i tri europskog prvaka u pojedinačnoj konkurenciji, te je kapetan naše muške reprezentacije koja je četverostruki uzastopni prvak Europe. Ali prošle godine u polufinalu pojedinačnog PH pobijedio ga je najveći suparnik, Splićanin Vladimir Lešić i tako prekinuo Krčmarov niz od četiri uzastopna naslova prvaka Hrvatske.

Prema očekivanjima upravo njih dvojica su se sudarila u finalu što je ujedno bio vrhunac dvodnevnog događaja u Sesvetama. Krčmar je odmah dao do znanja da želi vratiti najcjenjeniji domaći trofej u svoje vlasništvo nakon što je poveo 5:1. Lešić je uspio dobiti sljedeća dva lega za smanjenje rezultata, ali više od toga nije mogao i Krčmar je na kraju slavio sa konačnih 6:3.

"Prošla sezona mi nije bila najuspješnija pa sam pojačao intenzitet treninga i to je donijelo plodove. Nije bilo lako, konkurencija je u ova dva dana bila strahovito jaka, ali sam igrao na vrhunskoj razini i nisam nikome dopustio iznenađenje", rekao je Krčmar koji je osvojio naslov prvaka Hrvatske i u disciplini Cricket te viceprvaka u parovima u tandemu s Krešom Kranjčinom.

Kod djevojaka su se u finalu također sudarile naše dvije trenutačno najbolje igračice, a nakon što je Vlasta Stankić povela 3:0 protiv Vlatke Lešić činilo se da je sve odlučeno. Ali Lešić je napravila nevjerojatnu seriju i preokrenula rezultat na 4:3 u svoju korist te stigla nadomak trijumfa. Ipak, Riječanka se uspjela pribrati i prvo izjednačiti, a potom i dobiti odlučujući leg za konačnih 5:4.

Za Stankić je to treća uzastopna titula prvakinje Hrvatske.
"I ovu titulu kao i prethodne dvije posvećujem suprugu i kćerci jer bez njihove ogromne podrške i razumijevanja za moje izbivanje od doma zbog treninga i turnira sve ovo ne bi bilo moguće. I zahvala Pikado klubu Nevera koji mi pruža maksimalnu podršku u okviru svojih mogućnosti", kratko je rekla Stankić.

U konkurenciji igrača 2. kategorije epitet favorita opravdao je Alan Ljubić, dok je kod trećekategornika najbolji bio fantastični junior Matija Gazibara, obojica iz Zagreba. Općenito je prvenstvo proteklo je u znaku dominacije zagrebačkih pikadista koji su osvojili titule prvaka u četiri od ukupno šest kategorija, odnosno sedam od ukupno 18 pehara.

U juniorskoj konkurenciji naslove su očekivano osvojili Josip Ljubas i Matija Gazibara, talenti svjetskih razmjera koji su tako opravdali reputaciju aktualnog svjetskog prvaka u uzrastu U-15 (Ljubas) i aktualnog europskog prvaka U-18 (Gazibara).
Za Ljubasa, člana Pikado kluba Posejdon iz Kaštel Kambelovca, to je treći naslov prvaka Hrvatske u kategoriji mlađih juniora, a u finalu je pobijedio Kristijana Putaka iz Grede Sunjske.

Gazibara, bivši nadareni rukometaš koji je prošao kompletan omladinski pogon RK CO Zagreb dok ga nije poremetila ozljeda koljena, u finalu je nadigrao Maria Habljaka iz Bestovja te tako obranio naslova juniorskog prvaka Hrvatske od prošle godine.

20. POJEDINAČNO PH, SESVETE 2013.

SENIORKE - 501 MO
1. Vlasta Stankić (Rijeka)
2. Vlatka Lešić (Varaždin)
3. Olja Pavlović (Split)

SENIORI 1. KATEGORIJA - 501 DO
1. Boris Krčmar (Zagreb)
2. Vladimir Lešić (Split)
3. Anđelko Fofić (Zagreb)

SENIORI 2. KAT. - 501 MO
1. Alan Ljubić (Zagreb)
2. Ante Vranjeka (Šibenik)
3. Tomislav Šuperba (Šibenik)

SENIORI 3. KAT. - 501 SO
1. Matija Gazibara (Zagreb)
2. Toni Vujević (Zagreb)
3. Slavko Markota (Zagreb)

JUNIORI U-15 - 501 SO
1. Josip Ljubas (Kaštel Kambelovac)
2. Kristijan Putak (Greda Sunjska)
3. Karlo Nekić (Senj)

JUNIORI U-18 - 501 SO
1. Matija Gazibara (Zagreb)
2. Mario Habljak (Bestovje)
3. Davor Bubić (Solin)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider