Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
12. po redu

Vlašić i Tomljanović najavili međunarodnu konferenciju o kondiciji sportaša

Vrhunski kondicijski stručnjaci Joško Vlašić i Mario Tomljanović gosti su predavači 12. međunarodne konferencije KONDICIJSKE PRIPREME SPORTAŠA koja se ovog vikenda, od 21.-23. veljače, održava na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

“Cilj mog sudjelovanja na ovogodišnjoj konferenciji kondicijskih trenera je prezentacija nekih osnovnih smjernica ne samo kako trebamo promišljati ako želimo dosezanje međunarodno visokih sportskih rezultata, već kako bismo se generalno kao društvo mogli ponašati u svim ostalim sferama društvenog djelovanja, te postali konkurentniji na svjetskom tržištu!”, izjavio je kondicijski stručnjak Joško Vlašić i dodao kako najvećom krunom svoga rada smatra projekt s kćerkom Blankom koji je između ostalog ostvario šest titula svjetske prvakinje i titulu najbolje sportašice svijeta te rad sa sinom Nikolom koji je danas profesionalac Hajduka i član hrvatske reprezentacije U-17.

Na ovogodišnjoj konferenciji očekuje nas izlaganje i priznatog kondicijskog trenera Marija Tomljanovića iza kojeg stoji uspješan rad s hrvatskom rukometnom reprezantacijom te brojni drugi uspješni projekti.

“Uspješne trenere ne određuje samo stručnost, radoholičnost, ljubav prema radu i poslu, imidž, pozicija. Uspješan trener mora imati integritet, ispravan karakter, pozitivan stav, mora pokazivati stalnu brigu i strast, biti spreman na promjene i na određeni rizik. Treba znati odrediti viziju i to prenjeti na svoje sportaše kroz određivanje prioriteta i dobru motivaciju. Primjetio sam da se mi treneri ne educiramo dovoljno dobro u ovom području a ključ uspijeha svakog pothvata je sposobnost da vodimo druge, te upravo to želim prenijeti na polaznike ovogodišnje konferencije!”', izjavio je priznati kondicijski trener Mario Tomljanović.

Svoja znanja predstavit će i drugi uspješniji hrvatski i strani stručnjaci te znanstvenici kao što su Jeff Chandler (NSCA), Edward Yu, Sergej Ostojić, Ranko Rajović, Izet Rađo, Slavko Obadov, Patrik Drid, Milan Čoh, Julio Calleja, Kemal Idrizović, Josip Zekić, Marino Bašić i brojni drugi.

“Kondicijski trening postao je neizostavan dio svakodnevnog života sportaša, a kondicijski trener stručnjak bez kojeg je teško zamisliti i jedan stručni tim. Temljeno oružje današnje kondicijske pripreme je znanje utemeljeno na znanstvenim dokazima i praktičnom iskustvu koje će nam na ovogodišnjoj konferenciji prenijeti najuspješniji kondicijski stručnjaci današnjice!”'', izjavio je prof.dr.sc. Igor Jukić.

Posljednjeg dana konferencije održat će se međunarodni seminar KONDICIJSKA PRIPREMA U NOGOMETU namijenjen kondicijskim i nogometnim trenerima te ostalim stručnim kadrovima u nogometu na kojem će između ostalih gostovati glavni trener i kondicijski trener HNK Hajduk Igor Tudor i Boris Peyrek, proslavljeni kondicijski trener nacionalnih timova, klubova i vrhunskih nogometaša Zvonko Komes, kondicijski trener aktualnih prvaka Europe, srpske U-19 nogometne reprezentacije Marko Stojanović i drugi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider