Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare
Ostali sportovi
treći finac u brlogu

VIDEO Medveščak doveo reprezentativca Finske

Nakon Saarinena i Mäntyl, Mikko Kousa je novi Finac u redovima Medveščaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mikko Kousa, 27-godišnji Finac rodom iz Lahtija pojačao je obranu i postati najnoviji Medvjed, a Jesse Saarinen i Tuukka Mäntylä, u Brlogu koji broji 11 nacionalnosti, dobili su pojačanje iz domovine.

''Potpisali smo novog braniča, Finca Mikka Kousa. Danas stiže u Zagreb, a momčadi će se priključiti kada se vratimo s gostovanja. Mikko je izrazito talentiran ofenzivni branič, iznimnih klizačkih sposobnosti. Voli se priključiti prodorima te je jako dobar 'powerplay' igrač. Drago mu je što se priključuje Medvjedima i što će svojim doprinosom pomoći napretku u pozitivnom smjeru'', izjavio je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Da jabuka ne pada daleko od stabla pokazuje i ovaj branič koji dolazi iz uspješne sportske obitelji (njegova sestra je igračica golfa, a otac je bio finski nogometni reprezentativac), a veći dio svoje karijere proveo je u Finskoj. 2007. bio je juniorski prvak Liige igrajući za Pelicanse, a godinu kasnije izabran je u All-Star momčad te na kraju regularne sezone imao najviše golova među svim braničima (15). U seniorskim vodama prvi puta ozbiljnije igra u sezoni 2008./09., a dvije godine kasnije mijenja sredinu te s HIFKom dolazi do naslova prvaka u koji ugrađuje 28 bodova kroz 69 utakmica.

Iduća promjena okruženja donosi prvo, kratkotrajno zadržavanje u KHL-u u momčadi Torpeda iz Nižnje Novgoroda, no nakon svega 19 utakmica put ga odvodi na kraj sezone u švedski MODO iz kojeg se vraća u Liigu gdje potpisuje za Jokerit. Jokerit iduće sezone ulazi u KHL, a Kousa ostaje u Liigi kao član Lukka u čijim redovima je imao jednu od najproduktivnijih sezona karijere s 36 skupljenih bodova, što je veliko postignuće za jednog braniča. Lukko je poražen u sedmoj utakmici polufinala doigravanja.

U obranu nacionalne vrste prvi puta je pozvan 2006. pod U18 selekciju, a dvije godine potom i na Svjetsko prvenstvo kategorije U20. Od 2011. standardno dobiva pozive u seniorsku vrstu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider