Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Sami smo si krivi'

VIDEO Gobac i Vujović 'oprali' Golužu: Hrvatska je puno bolja od ovoga!

Nakon jučerašnjeg šokantnog ispadanja hrvatskih rukometaša sa Svjetskog prvenstva u Kataru, počinju analize i traženje razloga za loše izdanje reprezentacije.

Iako vodstvo saveza kaže kako je prvi cilj - kvalifikacije za olimpijske igre - ostvaren, teško je povjerovati da se od reprezentacije predvođene izbornikom Golužom, nije očekivala barem borba za medalje.

Iako su prije odlaska u Katar hrvatski rukometaši slovili kao jedan od favorita za medalju, na kraju nije ispalo tako. Nije pomogla ni činjenica da što je Hrvatsku ždrijeb mazio, baš kao ni činjenica da u svojim redovima Kauboji imaju trenutno ponajboljeg srednjeg vanjskog na svijetu i odlična krila. To se nažalost na ovom svjetskom prvenstvu nije vidjelo. Za takve stvari obično na kraju netko mora odgovarati. Najmoćniji čovjek hrvatskog rukometa iz Katara je poručio.

„Svima je jasno da smo ispunili prvi cilj i izborili kvalifikacije za Olimpijske igre. Bitno je samo da pokušamo biti peti kako bismo bili domaćini kvalifikacijskih grupa. Za sada se ništa ne mijenja. Izbornik će snositi posljedice. Postavili smo ciljeve, prvi je ostvaren, a vidjet ćemo što će biti dalje. Imali smo otvoren put do finala, ali sami smo krivi za sve'', kazao je Zoran Gobac.

Neki potezi izbornika Goluže od samog su početka ovog svjetskog prvenstva nailazili na negodovanje rukometnih stručnjaka. Trener Zagreba Veselin Vujović ističe:
„Poslije utakmice sa Brazilom gdje smo svi primijetili da nešto nije kako treba, on je obećao da će biti druga Hrvatska protiv Poljske, da će mijenjati igru, rekao je da imaju rješenje za tu igru, da će pokazati svoju snagu. U izjavama poslije meča rekao je da su krivi promašeni ziceri. Ja mislim da se uopće nije trebalo dovesti u poziciju da neki zicer odlučuje za krajnji rezultat i da je Hrvatska puno bolja nego što je to pokazala ovdje“, kaže Vujović.

Izbornik Goluža pak najviše žali zbog navijača.
„Žao nam je što smo razočarali naciju. Bilo je grešaka, ali dečki su dali sve od sebe. Nitko nije htio više od igrača i mene da prođemo u polufinale. Mjesta za kritiku ima, ali najlakše je sjediti uz kokice i s daljinskim upravljačem te kritizirati. Sve bi bilo drugačije da nije bilo ozljeda.“

Hrvatska ostaje u Kataru. Razigravat će za poredak od petog do osmog mjesta, a u petak slijedi okršaj s Njemačkom.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider