Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Europski veslački prvak i rekorder

VIDEO Damir Martin: 'Čim sam prošao kroz cilj sam se primio za glavu'

Damir Martin prije pet dana oduševio je veslački svijet. Na europskom prvenstvu u Poljskoj postao je prvak i to tako da je daleko iza sebe ostavio svjetskog i olimpijskog pobjednika te uvjerljivo srušio europski rekord. Sada na nišanu ima svjetsko prvenstvo koje sa sobom nosi - puno veći ulog.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zaveslaj po zaveslaj, na zagrebačkom Jarunu formu brusi veslački rekorder u samcu. Damir Martin s europskog se prvenstva vratio sa zlatom oko vrata i čak pet sekundi bržim rekordom od dosadašnjeg.

"Odmah čim sam prošao kroz cilj sam se primio za glavu, ono jooooj šta sam to napravio, ako ste mi vidjeli izraz lica - da nisam imo uši smijao bi se oko glave, tako da sam ispunjen ponosom, srećom", rekao je Martin.

Srećom se, najblaže rečeno, može opisati ono što ga je dočekalo pri povratku iz Poljske. Prijatelji i kolege priredili su mu nezaboravan doček na Plesu.

Novi eurospki rekord sada iznosi šest minuta i 41 sekundu, koliko Damiru treba da prevesla dva kilometra. Za njega je zaslužan rad, rad i samo rad.

"Četiri puta tjedno imam po tri treninga dnevno, ujutro budu veslački treninzi, popodne bude teretana i kondicijski trening i nakon toga ili plivački ili veslački trening", objasnio je Martin.

"To je dečko kojega ne lovi panika, koji je fokusiran na ono što radi, on to izuzetno voli, mekane blage naravi i jednog velikog motiva", izjavio je martinov trener i izbornik veslačke reprezentacije Srećko Šuk.

Njega mu neće nedostajati, jer ga za manje od tri mjeseca čeka svjetsko prvenstvo s posebnim ulogom. Plasman u najboljih devet značit će i sigurnu vizu za Olimpijske igre u Riju.

"Pa mislim da nije upitan. Ako uđem u finale među šest, onda mogu rasterećeno ići u borbu za medalju", rekao je Damir Martin.

A onda će se sve podrediti - novoj olimpijskoj medalji. Jer Damir jednu već ima - srebro iz Londona s četvercom na pariće. S obzirom da je nakon samo devet mjeseci u samcu već pokorio Europu, u Riju će tražiti - olimpijsko zlato.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider