Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Ukućani će uživati'

VIDEO Brat na brata u okršaju Hrvatske i BiH: 'Igramo sa srcem!'

Hrvatska rukometna reprezentacija ispunila je prvi cilj na Svjetskom prvenstvu. Osigurano je prvo mjesto u skupini i lakši protivnik u osmini finala. Kauboje će u tom susretu gotovo sigurno čekati Brazil, no prije Carioca treba odigrati utakmicu sa susjednom Bosnom i Hercegovinom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dvoboju bez rezultatskog imperativa posebnu čar daje okršaj braće Karačić. Igoru u dresu Hrvatske Bratski okršaj na svjetskom prvenstvu. 26-ogodišnji Igor Karačić u dresu Hrvatske protiv tri godine starijeg Ivana, reprezentativca Bosne i Hercegovine. Rođeni Mostarci sutra će igrati vjerojatno najposebniju utakmicu uopće.

"To je stvarno jedna lijepa priča. Svjetsko prvenstvo i uklopili smo tu lijepu priču, dva brata u dvije različite države, na istom prvenstvu. Ja prvi put na svjetskom prvenstvu, on prvi put, BiH prvi put na svjetskom prvenstvu, u istoj grupi, tako da se sve jednostavno poklopilo, stvarno lijepa priča", kaže Igor Karačić.

"Što se ukućana tiče, mislim da će oni uživati. Nemaju neki rezultatski imperativ, njima je glavno da bude utakmica fer i korektna, da ne bude ozljeda i da provedu jedno fino poslijepodne", ističe Ivan Karačić.

Popusta za brata u sutrašnjih 60 minuta neće biti, no jasno je da Karačići uspjeh onog drugog na neki način doživljavaju kao i svoj vlastiti.
"Mi predstavljamo svoju državu, kako ja Hrvatsku, tako on BiH, i svim srcem igramo za nju i tako to trebamo pokazati i sutra", kaže Igor.

"Što se Hrvatske tiče, želim im svu sreću, želim im zlatnu medalju. Kad bi je moj brat osvojio, kao da sam je ja osvojio", tvrdi Ivan.
Iako je susret s BiH za Hrvatsku revijalnog karaktera, kapetan Vori odlučno poručuje da Kauboji u nokaut fazu žele sa svih pet pobjeda.

"Ne podcjenjujemo Bosnu, da se razumijemo. Odlična ekipa, kvalitetna. Sigurno da će oni imati motiv da nas pobijede, ali opet ne mogu imati veći nego mi, jer mi želimo završiti ovaj prvi dio s pobjedom", poručio je Igor Vori.

A, onda krenuti po veliki rezultat na svjetskom prvenstvu.

"Sigurno da smo se spremali svi u svojim glavama da možemo biti najbolji i da jesmo najbolji. Tako pristupamo svakoj utakmici i nadam se da će nas i zdravlje i malo sportske sreće, a kvalitetu hvala Bogu imamo, da će nas dogurati daleko...", zaključio je Ivan Čupić.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider