Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Shrvana Tina Maze

Veliko austrijsko slavlje u Francuskoj: Hirscher i Fenninger obranili naslove

Austrijska skijašica Anna Fenninger pobijedila u nedjeljnoj veleslalomskoj utrci u Meribelu, posljednjem natjecanju za Svjetski kup te obranila naslov najbolje veleslalomašice i ukupne pobjednice...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Fenninger se svojim petim veleslalomskim trijumfom u ovoj sezoni othrvala prijetnji Slovenke Tine Maze koja je u nedjelju završila kao treća, zaostavši za pobjednicom 46 stotinki. Druga je bila Austrijanka Eva-Maria Brem s 38 stotinki lošijim vremenom od Fenninger.

Tako se 25-godišnja austrijska skijašica pridružila svom sunarodnjaku Marcelu Hirscheru koji je sat vremena ranije naslovu ukupnog pobjednika dodao i slalomski Kristalni globus.

Fenninger, koja je u posljednju utrku ušla s dva boda prednosti ispred Tine Maze, sezonu je završila s 1553 boda, dok je Slovenka skupila 1531. U redoslijedu veleslalomašica Fenninger ima 542 boda, 106 više od sunarodnjakinje Brem.

Austrijanac Marcel Hirscher pobijedio je u slalomu te tom pobjedom osvojio i Mali kristalni globus u redoslijedu najboljih svjetskih slalomaša.

Hirscher je sjajnom drugom vožnjom nadmašio sve konkurente te na 83 stotinke sekunde iza sebe ostavio najbližeg pratitelja, Talijana Guliana Razzolija. Treće mjesto pripalo je Rusu Aleksanderu Horošilovu, dok je vodeći slalomaš svijeta do posljednje utrke, Nijemac Felix Neureuther utrku završio na 12. mjestu, što mu nije bilo dovoljno da zadrži 55 bodova prednosti, koliko je imao u odnosu na Hirschera prije posljednjeg obračuna u ovoj sezoni.

Hirscher je na kraju skupio 614 bodova u slalomu, 23 više od Neureuthera, te po treći put u karijeri osvoji Mali kristalni globus. To je Austrijancu treći Kristalni globus u ovoj sezoni, nakon što je prethodno osvojio trofej za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu i kao najbolji veleslalomaš svijeta. Konačna Hirscherova prednost pred Norvežaninom Kjetilom Jansrudom u redoslijedu za Veliki kristalni globus je 160 bodova. Austrijanac je u upravo završenoj sezoni Svjetskog kupa osvojio 1448 bodova, a Jansrud, koji se u nedjelju nije ni pojavio na startu slaloma, završio je s 1288 bodova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider