Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sveti cilj OI

Veliki uspjeh mlade Splićanke: Srebro na Svjetskom juniorskom prvenstvu

Japanka je iskoristila svoje prilike i stigla do zlata.

Karla Prodan (Foto: HJS) (Foto: HJS)

Hrvatska 20-godišnja judašica Karla Prodan ostvarila je odličan rezultat osvojivši srebrnu medalju u kategoriji do 78 kilograma na juniorskom Svjetskom prvenstvu održanom u Nassauu na Bahamima.

"Sretna sam zbog medalje, ali ostaje žal za finalom. Imala sam i ozljedu rebra, što mi je bio dodatni izazov. Dala sam sve od sebe, potpuno sam iscrpljena i jedva čekam stići kući i odmoriti se", s osmijehom na licu rekla je 20-godišnja Splićanka Karla Prodan, koja je prije tri godine osvojila naslov svjetske kadetske prvakinje.

Dramatično i turbulentno polufinale

Prodan je put prema srebrnom odličju otvorila pobjedom nad Tajvankom Chen. Otvaranje je donijelo tremu, ali dva wazarija Prodan u drugom dijelu borbe donijele su joj prolaz u sljedeće kolo. Protiv Britanke Ludford, Karla je "osvetila" reprezentativnu kolegicu Gobec i lakše od očekivanog prošla u polufinale, gdje ju je čekala Njemica Zenker.

Bilo je to dramatično, iznimno turbulentno polufinale u kojem je hrvatska judašica povela pa joj je wazari poništen, nakon čega je Njemica povela wazarijem, a Prodan 14 sekundi prije isteka vremena nadoknadila zaostatak i odvela borbu u produžetak. Tamo je morala i bez potpore trenera Vladimira Preradovića, za kojeg je sudac procijenio da je bio preaktivan savjetima.

"Polufinale je bila prava teška borba protiv odlične judašice. Slušala sam savjete reprezentativnog tima s tribina i došla do odlučujućeg wazarija", prisjetila se Prodan ulaska u finale.

Dobar ulazak u finalnu borbu protiv Japanke Wade nije donio vodstvo ili pobjedu, a japanska judašica je u kasnijoj fazi borbe iskoristila svoje prilike i stigla do zlata.

"Slijedi odmor pa utrka za Olimpijske igre"

"Japanka je bila ustrajnija, Karla je imala poneku 'rupu' u borbi i vidjelo se da je iscrpljena od jako napornog polufinala. Svjetsko srebro je u džepu, sad slijedi kvalitetan odmor, a zatim utrka za mjesto na Olimpijskim igrama u Tokiju. Ako nastavi ovako raditi, nije nemoguća misija", analizirao je nastup Splićanke njezin trener Vladimir Preradović.

Druga hrvatska predstavnica u subotnjem programu bila je Lea Gobec (do 78 kg), a zaustavljena je ipponom (tri kazne) u prvom nastupu protiv Britanke Ludford, ali tek u produžetku.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider