Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Wings for Life World Run

Velike brojke velikog spektakla u Zadru

Globalni sportski trkački spektakl, koji je točno prije godinu dana ujedinio svijet i pokazao snagu zajedništva, za tri dana ponovno će ujediniti trkače i šetače diljem svijeta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Wings for Life World Run ponovno se vraća na startnu liniju u Zadar i na još 35 lokacija diljem svijeta. Preko 90 tisuća trkača diljem svijeta, od kojih 4000 starta u Zadru, 3. će svibnja u 13:00 po našem vremenu pokoriti vremenske zone, državne granice, vremenske prilike i godišnja doba i trčati za one koji ne mogu.

Broj prijavljenih sam po sebi impresivan je dokaz veličine ove utrke i njenog humanitarnog karaktera, a ovo su neke od zanimljivih činjenica koje pomažu uvidjeti koliko je ona zapravo nevjerojatna i jedinstvena.

- 92-godišnji Shota Samushia iz Georgie bit će najstariji trkač na svijetu, a nekoliko 16-godišnjaka ( najniža dobna granica za sudjelovanje u utrci) pokušat će što duže bježati presretačkom vozilu odnosno pokretnoj ciljnoj liniji kao najmlađi sudionici ove utrke

- 60 posto registriranih trkača su muškarci, a 40% žene

- članovi NAPR ekipe iz Georgie, koja u svojim redovima broji 501 trkača, obećali su pretrčati ukupno 4 480 kilometara utrke

- utrka će se odvijati u čak 12 vremenskih zona duž cijelog svijeta, sve od Kalifornije do Japana

- neki će trčati po paklenoj vrućini, posebice u Indiji i Dubaiju gdje će temperature doseći otprilike 40°C, a neki će se smrzavati na jedva 10-ak °C u Rusiji, Čileu i Norveškoj

- na lokacijama diljem svijeta bit će korišteno čak osam tona opreme za mjerenje vremena

- energija koju će trkači iskoristiti na svjetskim stazama i putevima ove utrke bila bi dovoljna da se energijom opskrbi jedno kućanstvo na period od dvije i pol godine

Što je sve bilo potrebno za hrvatsku utrku pročitajte OVDJE.

Dimenziju ovakvog događaja mogu doživjeti samo oni koji mu prisustvuju. Više od šest sati nikad viđenih scena moći će pratiti svi oni koji neće biti u mogućnosti sudjelovati u utrci, na stranici www.wingsforlifeworldrun.com.

Prijenos uživo sa svih 35 lokacije bit će jedan velik i nezaboravan spektakl oformljen kako bi duh najvećeg globalnog sportskog fenomena ohrabrio i trkače i gledatelje da podijele svoja iskustva sa svijetom.

Na stranici www.wingsforlifeworldrunradio.com svi će moći pratiti radio prijenos akcije sa svih 35 lokacija. Ukratko, bit će to jedno živo iskustvo koje je neusporedivo ni s jednim dosadašnjim u svijetu sporta.

No, akcija tu ne prestaje. Gledatelji će moći uživo pratiti svakog trkača, kako bi u svakom trenutku znali na kojoj se poziciji nalazi koji trkač, dok god traje potraga za globalnim pobjednikom.

Utrka koja će ujediniti cijeli svijet započet će u isto vrijeme diljem cijelog svijeta, u nedjelju 3. svibnja točno u 13 sati po hrvatskom vremenu. Jedno je sigurno, nedjelja će biti dan kada će svi juriti prema glavnom cilju ove utrke - da ozljede leđne moždine postanu izlječive.

O Wings for Life World Run prijenosu

Wings for Life World Run nije samo utrka na 35 lokacija, već je to globalni medijski događaj velikih razmjera. Više od 200 kamera pratit će akciju s mjesta događaja, a čak 400 segmenata satelita omogućit će prijenos uživo kućanstvima diljem svijeta. Također, radijski prijenos, interaktivne karte, statistike utrke i ostale novosti bit će dostupne na stranici www.wingsforlifeworldrunradio.com te na službenoj www.wingsforlifeworldrun.com stranici.

O Wings for Life organizaciji

U cijelom svijetu postoji više od milijun ljudi koji se nalaze u kolicima nakon preživljene ozljede leđne moždine. Najčešći uzroci takvih ozljeda su automobilske nesreće i padovi.

Wings for Life je neprofitna organizacija koja se bavi istraživanjem takvih ozljeda s ciljem pronalaska lijeka. Od 2004. godine, Wings for Life je financirala životno važne istraživačke projekte i klinička ispitivanja te je na taj način, premda lijek još nije pronađen, postignut veliki napredak. Na prvoj Wings for Life World Run utrci skupljeno je oko 3 milijuna eura, a svi budući doprinosi pomoći će u ostvarivanju ultimativnog cilja. Svaki korak napravljen za Wings for Life World Run i Wings for Life Selfie Run, korak je prema pravom putu - www.wingsforlife.com.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider