Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
O ovom će se pričati

VIDEO Kakva drama pa ludnica u Areni: PPD Zagreb slavio golom nakon isteka vremena!

Rukometaši PPD-a Zagreb u uzbudljivoj su utakmici potvrdili plasman u nokaut fazu Lige prvaka.

Prvo plinarsko društvo Zagreb je s 31:30 pobijedilo Naturhouse La Rioju u raspletu koji se rijetko viđa u rukometu.

Naime, 15 sekundi prije kraja pri izjednačenom rezultatu (30:30) španjolski viceprvak je imao napad za pobjedu kojim bi prestigli PPD Zagreb na ljestvici skupine A Lige prvaka. Međutim, Španjolci su se spetljali, ali onda zbunjeno reagiraju i zagrebaši bez da uspijevaju uputiti šut na gol - dosuđen je faul gotovo na centru u zadnjoj sekundi, a vrijeme je isteklo.

I kada su svi mislili da je to to odnosno da će bodovi biti podijeljeni s obzirom na preveliku udaljenost od gola mjesta gdje je prekršaj dosuđen, reprezentativac Bosne i Hercegovine Duško Čelica je uputio šut, lopta se od bloka odbila, a vratar La Rioje se poskliznuo i umjesto iza gola izbio ju je u vlastitu mrežu za veliko slavlje u redovima hrvatskog prvaka.

Nakon ovakvog ishoda PPD Zagreb je i matematički osigurao mjesto u osmini finala Lige prvaka, a uspije u zadnjem kolu u gostima pobijediti Metalurg osvojit će treće mjesto i izbjeći na startu fazu nekog od pobjednika skupina jer će mu protivnik biti momčad koja je u svojoj grupi završila na drugom mjestu.

Što se tiče prvog dijela, PPD Zagreb je bio bolji protivnik, u 18. minuti imao je tri gola prednosti, a u 22. pet golova viška, da bi na odmor otišao s vodstvom 16:13. No, na početku drugog dijela gosti serijom 4:0 preokreću rezultat i do kraja utakmice Zagreb uglavnom stiže vodstvo La Rioje, do već opisane lude završnice.

Dodajmo kako su kod PPD-a Zagreb najefikasniji bili Zlatko Horvat i Josip Valčić sa po 6 golova, dok je momčad La Rioje predvodio Luis Jimenez sa 5 pogodaka. U posljednjem kolu, 22. veljače, Zagreb gostuje kod makedonskog Metalurga.

Rukometna Liga prvaka, skupina A:

1. Kiel 14 bodova (8 utakmica)
2. PSG 10 (8)
3. PPD Zagreb 10 (9)
4. La Rioja 7 (9)
5. Meškov Brest 6 (8)
6. Metalurg Skoplje 3 (8)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider