Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'spremni smo'

Naši jedva čekaju beogradski spektakl sa Srbijom pred 12 000 gledatelja

U nedjelju u Beogradu započinje Europsko prvenstvo u vaterpolu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Europsko prvenstvo u vaterpolu otvara derbi utakmica između Hrvatske i Srbije. Impresivan ambijent beogradske Kombank arene bit će nezaboravan doživljaj koji će se pamtiti. Arena je za sutrašnju utakmicu rasprodana, što znači da će 12 000 ljubitelja vaterpola uživo pratiti ogled Hrvatske i Srbije.

Hrvatski reprezentativci s nestrpljenjem očekuju početak prve utakmice na Europskom prvenstvu koje se igra od 10. do 23. siječnja.

"Prvi dojmovi su i više nego dobri. Organizacija je na vrhunskom nivou, što nismo ni sumnjali kad je organizacija Europskog prvenstva u pitanju. Smještaj je dobar. Jutros smo odradili prvi i jedini trening koji smo planirali ovdje u areni pred sutrašnju utakmicu. Ovo zaista izgleda fascinantno i lijepo", izjavio je izbornik Ivica Tucak i dodao:

"Koncentracija je već pomalo usmjerena na sutra. Vremena puno nema, što smo napravili smo napravili. Stanje u ekipi je dobro, svi od početka do kraja jedva čekamo da počne Europsko prvenstvo".

Hrvatska vaterpolska reprezentacija danas će odraditi još jedan poslijepodnevni trening, a kapetan Josip Pavić zrači optimizmom i poručuje:

"Zasada ide sve super. Prvi trening smo odradili na bazenu blizu arene, a jutros i u Kombank areni. Prvi dojmovi su sjajni. Jedva čekamo sutrašnju utakmicu da počne. Uvjeren sam da će biti puno gledalište te jedan vrhunski spektakl u kojem će svi uživati".

Kapetan Srbije Živko Gocić ususret utakmici je rekao:

"Očekuje nas početak Europskog prvenstva s velikim rivalom Hrvatskom. S ekipom koja je prošle godine, uz ekipu Srbije, pokazala najbolji vaterpolo na svijetu. To je dokazala sudjelovanjem u dva finala, Svjetskoj ligi i Svjetskom prvenstvu u Kazanu. Sutrašnja utakmica bi trebala biti pravi vaterpolo spektakl, kao što je to uvijek kada igraju Hrvatska i Srbija. Nezgodan je trenutak s obzirom da je prva utakmica na turniru, kako za našu ekipu tako i za ekipu Hrvatske. Taj uvodni dan ne vjerujem da bi trebali nešto blistati i briljirati, ali u svakom slučaju ta utakmica ništa ne odlučuje. Turnir je jako dugačak, dan D je četvrtfinalni dan na ovakvim natjecanjima. Očekujem spektakl i pravu mušku brobu. Mi ćemo pokušati odigrati najbolje što možemo i eventualno startati pobjedom. No, i pobjeda i poraz neće značiti ništa s obzirom da je turnir jako dugačak".

Hrvatska u grupi B iduću utamicu igra protiv Francuske u utorak, 12. siječnja u 16.45 sati, dok posljednju igra protiv Malte u četvrtak, 14. siječnja u 9.30 sati.

Za Hrvatsku na Europskom prvenstvu igraju: Josip Pavić, Marko Bijač, Damir Burić, Andro Bušlje, Marko Macan, Luka Lončar, Boris Pavlović, Maro Joković, Antonio Petković, Anđelo Šetka, Sandro Sukno, Luka Bukić i Ante Vukičević. Stručni stožer čine Ivica Tucak, Pero Kuterovac, Damir Luketić, dr. Boris Labar i Igor Pezelj.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider