Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Odbrojavanje pri kraju

Vaterpolo spektakl sve bliže: 'Srbija i Hrvatska su nas na to navikli'

U Beogradu se nestrpljivo iščekuje početak Europskog vaterpolskog prvenstva i veliki derbi Srbije i Hrvatske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ulaznica za dvoboj u kojem se olimpijski pobjednici suprotstavljaju europskim i svjetskim prvacima očekivano više nema. Prodavale su se po cijeni od tri do 10 eura i sve su planule.

"Mi se iskreno nadamo uvijek da će naši momci stići do finala i do neke od medalja. Veliki je interes i za ostale mečeve", istaknula je Jana Todorović, glasnogovornica Europskog prvenstva u vaterpolu.

Zanimljiva uvertira dvoboju vaterpolskih velikana dogodila se na posljednjoj konferenciji za medije, kojoj je nazočio i reporter Dnevnika Nove TV Vlado Boban.

Dejan Savić, izbornik srpske reprezentacije pojavio se u majici s Nikolom Teslom koji nosi kapicu srpske reprezentacije.

"Sami ste rekli da se držimo zajedno i meni je drago što je Deki stavio jednog Hrvata na majicu, tako da...", izjavio je Josip Pavić, kapetan i vratar hrvatske vaterpolo reprezentacije.

Savić mu je odgovorio...

"Prije svega, ovo je bila jedna protokolarna greška gdje sam ja očekivao da ću govoriti prije Josipa, tako da u suštini samo sam htio reći vam da je Tesla naš.

Udovičić: Očekujem pobjedu Srbije

Bivši najbolji vaterpolist svijeta Vanja Udovičić danas je ministar sporta u Srbiji. Ističe kako je na svjetskom prvenstvu 2003. u Španjolskoj igrao pred 19 tisuća ljudi ali nije to bila ni približno slična atmosfera kakvu će ove nedjelje ponuditi Kombank Arena.

"Moram reći da me najviše raduje što je već prva utakmica rasprodana. Sami organizatori znaju pod kakvim su pritiskom trenutno da osiguraju kartu više. Drago mi je da je vaterpolo našao mjesto u srcima svih građana Republike Srbije, očekujemo spektakl kakav vaterpolo zaslužuje i kakav smo navikli na utakmicama između Srbije i Hrvatske", smatra Udovičić.

Naravno, vaterpolskog velikana je red upitati i za prognozu utakmice.

"Poznavajući dosta hrvatskih igrača i radeći s njima kao i s članovima stručnog stožera kroz klubove ne bih rekao da će biti lagana utakmica. Ipak, očekujem da Srbija pobijedi."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider