Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Ostali sportovi
Nijednom vodili, ali...

Vardar u finišu slomio (odličan) otpor PPD-a Zagreb i osvojio SEHA ligu

Hrvatski prvak se aktualnom prvaku Europe suprotstavio sjajno i imao je aktivan rezultat sve do posljednjih 10-ak minuta utakmice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rukometaši PPD Zagreba nisu uspjeli osvojiti naslov pobjednika regionalne SEHA lige, bolji od njih je u finalu završnog turnira igranog u Skoplju bio branitelj naslova i domaćin Vardar sa 26:24 (14:13).

Najefikasniji u sastavu PPD Zagreba bio je Zlatko Horvat s osam golova, Valentino Ravnić, Domagoj Pavlović i Damir Bičanić su dodali po tri, dok su Luka Cindrić i Dainis Kristopans sa po pet pogodaka predvodili Vardar.

Hrvatski prvak je u finalu regionalne lige pružio odličan otpor aktualnom europskom prvaku na njegovom terenu. Imao je PPD Zagreb aktivan rezultat sve do posljednjih 10-ak minuta utakmice iako niti u jednom trenutku dvoboja nije vodio. Najbliži prednosti zagrebački je sastav bio sredinom drugog poluvremena kada se kod rezultata 19:19 obranio i imao priliku za protunapad, ali Horvat je pogrešno dodao pa je Vardar preko Cindrića poveo sa 20:19.

Početak utakmice nije dao naslutiti kako bi moglo biti neizvjesno jer je Vardar vrlo brzo ostvario prednost od tri gola (5:2), a zatim i četiri (8:4). Ipak, momčad PPD Zagreba uspjela je do poluvremena smanjiti na 14:13, a u nastavku u nekoliko navrata i poravnati. No, nakon što je Leon Šušnja kod 21:20 zbog grubog prekršaja dobio crveni karton, Vardar je postigao četiri uzastopna gola i sedam minuta prije kraja stigao do nedostižnih 25:20. Hrvatski je sastav golovima Horvata i Kontreca u posljednjoj minuti uspio smanjiti na konačnih 26:24.

Vardaru je ovo četvrti naslov u SEHA ligi, nakon 2012., 2014. i 2017. godine, dok je PPD Zagreb ostao na jednom trijumfu, onom iz 2013. kada je u finalu koji je igran također u Skoplju svladao upravo Vardar. Bilo je ovo sedmo izdanje SEHA lige, a PPD Zagreb je svaki put igrao na završnom turniru, uz po jedno prvo i drugo mjesto ima i četiri treća te jedno četvrto mjesto.

U susretu za treće mjesto odigranom ranije u nedjelju Celje PL je svladao Meškov iz Bresta sa 31:28.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider