Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Podrška prosvjednicima

Ukrajinska skijašica u znak protesta protiv vlade napustila ZOI

Ukrajinska skijašica Bogdana Mazozka i njen otac/trener Oleg napustili su zimske Olimpijske igre u Sočiju kao znak protesta protiv aktualne vlade u Ukrajini i njezinog predsjednika Viktora Janukoviča...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Glavni grad Ukrajine, Kijev, trenutno izgleda kao ratno bojište. Opozicija, predvođena slavnim boksačem Vitalijem Kličkom, prosvjeduje i sukobljava se s policijom u središtu Kijeva, a sve u nastojanju da sruši aktualnu vlast, odnosno da Ukrajina krene u europskom smjeru, te da se odmakne od Rusije.

Vijest o odlasku ukrajinske skijašice potvrdio je i glasnogovornik Međunarodnog olimpijskog odbora (IOC) Mark Adams:

''Neki su se ukrajinski sportaši odlučili vratiti kući. Inzistirat ćemo na tome da se vrate.''

Mazozka se dosada u Sočiju natjecala u disciplini Super G-ja (27. mjesto) i veleslaloma (43.), te je trebala još nastupiti u disciplini slaloma ovoga petka.

IOC je, spomenimo, u srijedu odbio zahtjev ukrajinskih sportaša da u spomen svih žrtava prosvjeda u Kijevu i okolnim gradovima nose crne poveze oko ruku, što je izazvalo još veće nezadovoljstvo kod sportaša.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider