Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Maksimalno spreman

Ude u Rusiji brusi formu za Rio: 'Sve ide po planu'

Ude je poručio kako su posljednja tri tjedna iskorištena maksimalno i da je zadovoljan dosadašnjim tijekom priprema.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski gimnastičar Filip Ude zajedno sa svojim stručnim timom posljednja tri tjedna pripremao se za nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru (5-21. kolovoza) u Nacionalnom gimnastičkom centru ATON u Nedelišću, a u nedjelju će otputovati u Rusiju gdje će se desetak dana pripremati s tamošnjom reprezentacijom.

Osvajač olimpijskog, svjetskog i europskog srebra poručio je kako su posljednja tri tjedna iskorištena maksimalno i da je zadovoljan dosadašnjim tijekom priprema.

"Nakon nastupa na Svjetskom kupu u Anadiji puno smo radili na otklanjanju nedostataka uočenih u prvom dijelu sezone i sada sam napokon zadovoljan jer sve ide po planu", izjavio je Ude i dodao kako je u samo tri tjedna odradio količinu vježbi koju inače odradi u tri mjeseca.

Najavio je kako će u Rusiji odraditi dva kontrolna natjecanja da malo osjeti natjecateljsku atmosferu.

Trener Igor Kriajimski govorio je kako svi nestrpljivo čekaju odlazak u Rio i nastup.

"Osjećamo pritisak, ali u pozitivnom smislu - kao sinkronizaciju tijela i glave u fokusu prema jednom cilju", rekao je Kriajimski i ponovio kako se forma tempira kao i prije svakog natjecanja.

O očekivanjima od nastupa na Olimpijskim igrama je kazao kako ne voli prognozirati, ali obećaje kako će u Brazilu Ude dati sve od sebe da napravi rezultat koji se od njega očekuje.

I drugi trener Mario Vukoja potvrdio je usmjerenost k jednom cilju.

"Prvi zadatak je odraditi besprijekorno kvalifikacije, pa smo i treninge najviše usmjerili na taj pritisak koji će biti upravo u kvalifikacijama", rekao je Vukoja.

"S obzirom da između kvalifikacija i finala ima osam dana, sva snaga bit će usmjerena na kvalifikacije, a za oporavak će biti dovoljno vremena", zaključio je.

Filip Ude će u Olimpijskom centru "Ozero Krugloe" boraviti do 27. srpnja. Centar je smješten u blizini zračne luke Šeremetjevo, 40 kilometara od Moskve, u šumi, izoliran od gradske vreve. U njemu ruski reprezentativci provode 200-tinjak dana u godini te je standardna je baza za posljednje brušenje forme prije svih velikih natjecanja, prvenstveno zbog radne natjecateljske atmosfere i vrhunskih uvjeta za oporavak.

Ude i njegov stručni stožer otputovat će 29. srpnja za Rio de Janeiro. Podium trening bit će održan 3. kolovoza, a kvalifikacije tri dana kasnije. Finale na konju s hvataljkama na rasporedu je 14. kolovoza.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider