Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Mislio da je gotovo...

Ivica sretan nakon super G-a: Otkrio kakve su mu šanse za Veliki globus!

Nakon još jedne operacije koljena, Ivica Kostelić u Daruvarskim toplicama prati razvoj događaja u Svjetskome kupu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U društvu slovačkih umirovljenika s hodalicama koji se žale na bolove u kuku ispred Daruvarskih toplica, vremešnog Nijemca sa štakama koji isprobava hrvatske pive i društva slovenskih bakica, pojavilo se poznato lice.

''Razvoj situacije je prema očekivanjima. Dobro je što u današnjem super G-ju nitko od mojih konkurenata nije ostvario značajan rezultat. Vidjet ćemo hoće li biti moguće ući u borbu za Veliki globus. Sama vijest da ću se do kraja sezone ipak moći vratiti na snijeg digla mi je motivaciju. Dobio sam drugu priliku i neću je propustiti'', rekao je Ivica Kostelić.

>> Feuz potpuno podbacio, Hirscher ostao bez bodova!

''Ako koljeno dopusti, do kraja će mi ostati šest utrka, od čega dva slaloma i plan je voziti sve. Odlazak na utrke sljedeći vikend u Kviftjellu ipak otpada, pa tek je prošlo nešto više od deset dana nakon operacije. No, teško je reći što će biti. Slalom nije problem, problem su skokovi zbog toga što je hrskavica ranjiva. Ne znam kad ću biti spreman za povratak, strah me to govoriti, no radimo na povratku u Kranjskoj gori'', objasnio je hrvatski skijaš.

Kostelić je i dalje u "igri", Marcel Hirscher koji ga je pretekao u Moskvi, bježi svega 12 bodova, ispred Beata Feuza ima prednost 29 bodova, a niti jedan se nije proslavio na superveleslalomu u Crans Montani (34., odnosno 22.)

''Cilj je na početku sezone bio veliki, a ostao je isti i nakon što sam se potrgao. Da se mene pita, rado bih uzeo oba Globusa... A idealan plan je - doći na zadnju utrku s 100 bodova viška. Ozljeda je mogla biti i puno gora, u jednom trenutku sam mislio da više neću nastupati ove sezone. Međutim, puno toga ovisi o konkurenciji. Dat ću sve od sebe da se vratim na najbolji mogući način'', zaključio je Kostelić. (V.H./Agencija VLM)

Nastavi čitati

Nastavi čitati