Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Kostelić još uvijek drugi

Feuz potpuno podbacio, Hirscher ostao bez bodova!

Ivičini konkurenti nisu imali dobar dan prvog dana skijaških natjecanja u Crans Montani...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dok su švicarski navijači očekivali makar postolje za mladu nadu Beata Feuza, pobjedu i slavlje u super G-u donio im je iskusni lisac Didier Cuche. On je pokorio jkonkurenciju, a odmah iza njega bili su Jan Hudec i Beni Raich. Za Švicarca, koji će na kraju sezone otići u mirovinu, to je bila 21. pobjeda u karijeri, u Svjetskom kupu.

Do danas treći u poretku super G-a, Beat Feuz nije imao dobar dan u prvom od dva super-veleslaloma u Crans Montani koji se voze danas i sutra. Feuz je podbacio i na kraju završio na 20. mjestu ugrabivši tek 11 bodova.

Fuez tako nije uspio prestići Ivicu u ukupnom poretku, što su svi očekivali s obzirom da je Švicarac majstor brzih disciplina.

Marcel Hirscher u većem dijelu sezone nije vozio brze discipline, pa se nije ni očekivalo da bude među prvih 30 koji su uzeli bodove. I dalje ima 1055 bodova, tek 12 više od Kostelića, dok je Feuz treći s 1014 bodova.

Borba za veliki Kristalni globus tako ulazi u dramatičnu završnicu u kojoj će, čini se, biti Feuz i Hirscher. Zasad je vodeći trojac unutar 41 bod, ali već sutra će Feuz imati priliku za prestizanje Kostelića i Hirschera. Austrijanac će pak imati priliku za uvraz već u nedjelju kada se nakon dva super G-a u Crans Montani vozi veleslalom.

Nažalost, naš Ivica skijanju se vraća tek 10. ožujka na slalomu u Kranjskoj gori, a spomenimo i da je danas hrvatski predstavnik Natko Zrnčić-Dim utrku završio na 37. mjestu sa tri sekunde i tri stotinki zaostatka za Cucheom.

Svjetski kup, superveleslalom u Crans Montani:

1. Didier Cuche (Švi) 1:33.11

2. Jan Hudec (Kan) +0.16

3. Benjamin Raich (Aut) +0.21

4. Silvan Zurbriggen (Švi) +0.43

5. Hannes Reichelt (Aut) +0.57

...

20. Beat Feuz (Švi) +1.36

...

37. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) +3.03

...

 Ukupni redoslijed:

1. Marcel Hirscher (Aut) 1055

2. Ivica Kostelić (Hrv) 1043

3. Beat Feuz (Švi) 1014

4. Aksel Lund Svindal (Nor) 785

5. Didier Cuche (Švi) 761

...

 Redoslijed u superveleslalomu:

1. Aksel Lund Svindal (Nor) 259

2. Didier Cuche (Švi) 221

3. Beat Feuz (Švi) 182

Nastavi čitati

Nastavi čitati