Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Jedino Grad može pomoći

Tužna priča hrvatskog sporta: Velikan sa Save spao na najniže grane

Zvalo se znane i neznane da bi se skupio novac za organizaciju prvenstvene utakmice, a ljude je to naravno solidariziralo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Kad su čuli da skupljamo okolo novce da možemo odigrati utakmicu... Nažalost, to je istina. Nije strašno, tri i po tisuće kuna."

Skupili ih jesu, a u besparici za dobro raspoloženje tu je njihov omiljeni odbojkaški nindža.

"Može, dobro jutro....dobro", veselo će Japanac Momota Shimada: "Samo želim igrati odbojku, tako da o plaći ne razmišljam. Naravno treba mi novac, ali priznajem u Japanu, gdje je odbojka popularna, problema s plaćama igrača nemamo", nada se Shimada.

Bivši igrač, danas trener Mladostaša i ne zna za te dvije riječi - stabilna situacija.

"Haha, ma ne vjerujem baš da je on svjestan cijele situacije. Dugogodišnje iskustvo ovakve situacije nas je primoralo da radimo s mladim pogonom i samim time im usadimo u ranoj fazi njihovog života da novac nije prioritet", ističe Darko Nojić.

Treba im milijun kuna godišnje za pogon u kojem trenira 350 djece. Sponzora nema, jedino Grad može pomoći. Prije tri godine je bilo teško, ali radio se i ozbiljan europski rezultat. Danas je i to daleko, ali duh ovih većinom studenata koji treniraju dva put dnevno teško je prebiti.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider