Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Loše otvaranje

'Nismo bili dostojan protivnik, Srbija nas je potpuno nadigrala'

Hrvatska vaterpolska reprezentacija porazom je započela Europsko prvenstvo. Nošena podrškom više od 12 000 navijača Srbija je pobijedila rezultatom 13:6 (3:1, 4:2, 5:1, 1:2 ).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

'Barakude' što prije trebaju zaboraviti utakmicu sa Srbijom. Bio je to susret u kojemu su hrvatski vaterpolisti potpuno razbijeni. Za Hrvatsku je dva gola postigao Anđelo Šetka, dok su po jedan gol dali Andro Bušlje, Luka Lončar, Antonio Petković i Boris Pavlović.

''Loše odigrana utakmica u svakom segmentu. Nismo bili dostojan protivnik, nadigrali su nas u svim elementima igre i zasluženo su pobijedili. Ovog trenutka tu utakmicu moramo zaboraviti. Pokušati ćemo izvući neke pouke iz ovog i okrenuti se prema sljedećoj utakmici koja će biti puno važnija. Francuska je sad za nas imperativ pobjede. Puno toga loše je danas bilo napravljeno, i u fazi obrane i napada, poglavito u fazi obrane koja mora biti temelj naše igre. Trinaest primljenih golova ne čini našu igru dobrom!'', izjavio je izbornik Ivica Tucak.

Hrvatska u grupi B iduću utamicu igra protiv Francuske u utorak, 12. siječnja u 16.45 sati, dok posljednju igra protiv Malte u četvrtak, 14. siječnja u 9.30 sati.

''Zaslužena pobjeda Srbije koja niti u jednom trenutku nije došla u pitanje. Čestitam im, mi se okrećemo idućoj utakmici protiv Francuske u kojoj ćemo morati pružiti bolju igru nego što smo danas pokazali kako bi ubilježili pobjedu. Francuska sigurno nije bezopasna ekipa!'', izjavio je Marko Bijač.

Za Hrvatsku na Europskom prvenstvu igraju: Josip Pavić, Marko Bijač, Damir Burić, Andro Bušlje, Marko Macan, Luka Lončar, Boris Pavlović, Maro Joković, Antonio Petković, Anđelo Šetka, Sandro Sukno, Luka Bukić i Ante Vukičević. Stručni stožer čine Ivica Tucak, Pero Kuterovac, Damir Luketić, dr. Boris Labar i Igor Pezelj.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider