Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dolazi li bolje sutra?

Trofejni hrvatski sportaši neće odustati od svojih nakana!

Iako u njemu sjede vrlo ugledni i trofejni hrvatski sportaši, Hrvatski klub olimpijaca do sada je imao prilično marginalan utjecaj prilikom promjena Zakona o sportu i općenito na krojenje sportske politike.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

No, to bi se trebalo promijeniti jer novi ministar obrazovanja, znanosti i sporta, Željko Jovanović, vrlo pohvalno govori o njihovim prijedlozima.

Skupština Hrvatskog kluba olimpijaca. Znana lica sa sportskih terena. Puno medalja, još više sportskog i životnog iskustva, poznavanja sustava iznutra.

Dugo su kucali na razna vrata, njihovi su prijedlozi najčešće završavali u košu. Izgleda da će sada biti drukčije.

''Hrvatski klub olimpijaca je uvijek bio na raspolaganju svakoj vlasti da pomogne u kreiranju i razvoju sportske politike. Naravno, naš cilj je borba za status hrvatskih olimpijaca i za to ćemo se uvijek boriti'', rekao je predsjednik HKO-a Zoran Primorac.

Izmjene aktualnog Zakona o sportu koji je nagrade za sportsku izvrsnost pretvorio u socijalnu pomoć, bit će prvi cilj.

''Nećemo odustati od naših nakana i trudit ćemo se do kraja da izborimo onaj status koji mislimo da zaslužujemo, tako da i očekujemo od sadašnje vlasti da to uzme u obzir i da dade zasluženo priznanje hrvatskim sportašima'', objasnio je Primorac.

''Priznanja za minuli rad, odnosno pozicija u društvu od posebne važnosti'', izjavio je Pero Skansi.

Prvi je dojam da će biti teško jer kriza je, proračun će se smanjivati. Mogu li se provući novi izdaci?

''Nezgodni trenuci su uvijek. Još u dugogodišnjoj sportskoj karijeri nisam vidio da je neki trenutak povoljan'', rezonirao je bivši hrvatski košarkaški izbornik.

''Kad govorimo o hrvatskom sportu, to je onda jedna široka društvena djelatnost i njoj treba temeljiti pristup. I u tom temeljitom pristupu trebaju, naravno, naći prostora i vrhunski sportaši i njihov status se kroz to također treba riješiti'', rekao je Tomislav Paškvalin.

U šumi nesređenih odnosa, vjerojatno je prvi korak definiranje javnog interesa u sportu i pronalazak odgovora na pitanje što država uopće očekuje i želi od sporta. I što je spremna zauzvrat dati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider