Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
uvrijedio se

Trakavica oko novog izbornika: HRS se zahvalio i ispričao Serdarušiću

Hrvatski rukometni savez poslao je priopćenje medijima vezano za pregovore s Nokom Serdarušićem.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Legendarni bundesligaški trener Zvonimir Serdarušić bio je prvi favorit za nasljednika Slavka Goluže. No, sve se promijenilo nakon razgovora rukometnih čelnika Zorana Gopca i Sandija Šole s budućim korodinatorom za muški rukomet Ivanom Balićem.

Navodno je dogovoreno da to bude ipak netko mlađi, a u nekim se medijima špekuliralo da je Serdarušić preskup. Čak se spominjalo da je tražio 200 tisuća kuna plaće, što je poznati stručnjak s gnušanjem demantirao.

Hrvatski rukometni savez je poslao medijima priopćenje u kojima očito želi stati na kraj raznim špekulacijama, a jasno je iz svega kako se Noka prilično naljutio.

Priopćenje HRS-a:

''Obzirom na razne informacije i članke napisane u medijima o kandidatima za poziciju izbornika hrvatske muške rukometne reprezentacije, želimo izvijestiti javnost o određenim činjenicama, kako bi se izbjegla potencijalna šteta, posebno na okolnosti o potencijalnom imenovanju gospodina Zvonimira Serdarušića.

Hrvatski rukometni savez je razgovarao i u kontaktu je s g. Serdarušićem, no ti razgovori su isključivo vođeni telefonski gdje se u razgovorima nije otišlo dalje od razgovora i iskazivanja inicijalnog interesa, gdje je HRS kontaktirao g. Serdarušića o eventualnoj zainteresiranosti i raspoloživosti.

Pri tome nisu vođeni nikakvi konkretni razgovori o angažmanu, niti su davane ponude niti je g. Serdarušić iznio ikakav financijski zahtjev. Svi napisi o traženju ili nuđenju određenih iznosa u cijelosti su neistiniti i daju neistinitu sliku o liku i djelu gospodina Serdarušića, a u kojima HRS i njegovo vodstvo ni na koji način nisu sudjelovali.

G. Serdarušić je osoba koja je direktno i mnogostruko zadužila hrvatski rukomet i aktivno je sudjelovao u najvećim uspjesima našeg sporta. Ovdje posebno želimo istaknuti pomoć koju je g. Serdarušić dao našim rukometnim klubovima za vrijeme Domovinskog rata gdje je kroz razne vidove davao direktnu financijsku pomoć te je osigurao u nekoliko navrata pripreme klubovima.

Jednako tako moramo istaknuti da je savjet i sudjelovanju u izboru i pripremi rukometnog olimpijskog tima iz Atlante bio jednako tako vrijedan i utkan je u povijesno osvajanje prve hrvatske olimpijske zlatne medalje na čemu mu još jednom zahvaljujemo, ali se ujedno i ispričavamo ukoliko je došlo do bilo kakvih neugodnosti. ''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider